Bilecik'te Abdulhamithan Bulvarı’ndaki Lavantaların Hasadı Gerçekleştirildi.
Bilecik’te Abdulhamithan Bulvarı üzerinde yer alan lavantaların hasadı başladı. Bu yıl elde edilen lavantalardan lavanta yağı, kolonya, sabun ve diğer ürünler üretilecek. Hasat, kadın kooperatifine ekonomik katkı sağlayacak.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bilecik Belediyesi, son dönemde tarımsal faaliyetler konusunda önemli adımlar atarak Abdulhamithan Bulvarı’ndaki lavantaların hasadını gerçekleştirdi. Lavantaların hasadı, kadın kooperatifinin faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla yapılıyor. Bu yıl elde edilecek lavantalardan lavanta yağı, kolonya, sabun, oda kokusu, tonik ve yüz temizleme ürünleri üretilecek. Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarıyla birlikte lavanta hasadını gerçekleştirirken, bu çalışmanın ekonomik anlamda kente katacağı değerler üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Ekonomi ve Tanıtım İçin Önemli Adım
Başkan Subaşı, lavantaların şehri süslemesinin yanı sıra Bilecik’in tanıtımına da katkı sağladığını belirtti. "Bugün itibariyle lavanta hasadına başladık. Atatürk Bulvarı üzerindeki refüjlerde yıllardır lavanta ekimi yapıyoruz. Lavantalar, hem görsel güzellik sağlıyor hem de elde edilen ürünlerle ekonomimize katkıda bulunuyor" dedi. Ayrıca, Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifindeki kadınların emekleri ile bu lavantalar çeşitli ürünlere dönüştürülüyor.
Uluslararası Başarı
Başkan Subaşı, lavanta projesinin uluslararası bir yarışmada başarı gösterdiğini vurgulayarak, "Hazırlanan proje kapsamında, Çin’deki uluslararası bir yarışmada Bilecik’i temsil ettik. Bu çalışmalarımız bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası platformda ödüller aldı. Son olarak, Çin’deki Uluslararası Kentsel İnovasyon yarışmasında 381 proje arasında ilk 15’te yer alarak finale kalmayı başardık. Bilecik Belediyesi olarak bu tür projelerle şehrimizi güzelleştirmeye, tanıtmaya ve doğayı korumaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.