Bursa Yenişehir'de Orman Yangınlarıyla Mücadele İçin 2 Uçak Görevde
Bursa'da orman yangınlarıyla mücadele amacıyla 2 yangın söndürme uçağı Yenişehir Havalimanı'na konuşlandırıldı. Uçaklar, yangın sezonunda etkin bir hava gücü sağlamak için kullanılacak.
Orman Genel Müdürlüğü envanterinde bulunan Air Tractor tipi uçaklar, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde hava operasyonlarına destek vermek amacıyla Yenişehir Havalimanı'na yerleştirildi. Yangın sezonu öncesinde, Bursa Orman Bölge Müdürü Erdal Şahan, uçakların uçuş ekibiyle birlikte incelemelerde bulundu. Bu süreçte, hava operasyonları hakkında detaylı bilgi aldı. Uçakların konuşlandırılması süreci ve yürütülen koordinasyon çalışmaları hakkında İnegöl Orman İşletme Müdürü Şerafettin Akşahin'den bilgi alan Şahan, yangın söndürme çalışmalarının daha etkin hale gelmesi için hava ve kara unsurlarının koordineli bir şekilde çalışmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, ekiplerin hızlı ve güvenli müdahale edebilmesi için gerekli talimatları verdi.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, orman yangınlarına karşı 7 gün 24 saat boyunca hazır bulunarak, olası yangınlara karşı etkin bir şekilde görev başında olduklarını duyurdu.