İstanbul Fatih’te Neslişah Sultan İlkokulu için temel atma töreni gerçekleştirildi.
İstanbul Fatih’te yapılan temel atma töreninde, yaklaşık 900 öğrenciye hizmet vermesi hedeflenen Neslişah Sultan İlkokulu’nun temeli atıldı. Törene çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı. Okulun 2027 Eylül ayında hizmete girmesi planlanıyor.
Fatih ilçesinin Karagümrük mahallesinde inşaatına başlanan Neslişah Sultan İlkokulu, 900 öğrenci kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlandı. İstanbul Valiliği, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen temel atma töreninde İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Süheyl Üçer, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan gibi önemli isimler yer aldı. Tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlamasının ardından protokol konuşmaları ile devam etti. Okul, toplam 7 bin 529 metrekarelik inşaat alanına sahip olup, içinde 31 ilkokul dersliği, 4 anaokul dersliği, 2 fen dersliği, 1 spor salonu, 1 kütüphane ve çeşitli atölyeleri barındıracak.
Vali Yardımcısından Açıklamalar
İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Süheyl Üçer, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “İlçemiz, mahallemiz güzel bir esere daha kavuşuyor. Valilik olarak buradaki mülkiyet sorununun çözülmesine öncülük ettik. Burası zaten 2 yıldır üzerinde durduğumuz gündemimizde olan bir konuydu. Emeklerimizin, çalışmalarımızın kamu kaynaklarının doğru bir şekilde kullanılmasının bu güzel neticesini burada sizinle birlikte yaşamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle Valimizin hayırlı olsun dileklerini sizlere iletmek istiyorum. Bu çalışmada emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere Kaymakamımıza, Milli Eğitim Müdürümüze ve katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Belediye Başkanının Mesajı
Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ise, yaptığı konuşmada, “Bugün Fatih’imizin kadim mahallelerinden birisi olan Karagümrük Mahallemizde çocuklarımızın ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak önemli bir eğitim yuvasının temel atma törenindeyiz. Burası uzun yıllar bir ailenin mülkiyetinde duruyordu, ancak şimdi kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Valimizin büyük katkılarıyla bu süreç başarıyla sonuçlandı. Bu okul, Fatih’e değer katacak” şeklinde ifadelerde bulundu.
Geleceğe Yönelik Güvenlik Önlemleri
Başkan Turan, yeni okulun deprem yönetmeliklerine uygun olduğunu ve güvenli bir eğitim ortamı sunacağını vurguladı. “Önümüzdeki sezon eylül ayında hizmete açılacak. Türkiye’nin bu yüzyılının Türkiye Yüzyılı olacağına inanıyoruz. Okulumuzun Milli Eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Eğitim Sorununa Çözüm
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, törende yaptığı konuşmada, “Bu okulumuz, bölgenin eğitim sorununu önemli ölçüde çözecek. 32 derslik, 4 ana sınıfı ve sosyal alanlarıyla nitelikli bir eğitim imkanı sunacak. Bütün bu projede, Fatih Belediye Başkanımızın destekleri büyük bir rol oynadı. Okulumuz, milli manevi değerlerle donanmış nesiller yetiştirecek” ifadelerini kullandı.