Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Buğday Silosunun Çökmesi Sonucu Bir Kişi Göçükte Kaldı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir buğday silosunun çökmesi sonucu bir kişinin göçük altında kaldığı bildirildi. Olayın ardından arama kurtarma çalışmaları başlatıldı ve durumun ciddiyeti artıyor.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Gazimağusa'ya bağlı Kumyalı köyünde, Toprak Ürünleri Kurumu'na ait 2 bin 500 ton kapasiteli bir buğday silosu çöktü. Olayın meydana gelmesiyle birlikte, silonun altında bir çalışanın kalmış olabileceği değerlendirildi. Bu durum, yerel halk arasında endişeye neden olurken, bölgede acil durum ekipleri hemen harekete geçti.
İhbar sonrası olay yerine polis, itfaiye ve Sivil Savunma ekipleri yönlendirildi. Ekipler, göçük altında bulunan çalışana ulaşabilmek amacıyla arama kurtarma çalışmalarına başladı. Ekiplerin hızlı müdahalesi, olay yerinde güvenliğin sağlanması açısından büyük önem taşıdı.
Silonun çökme sebebi henüz belirlenmiş değil. Bu nedenle, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın sonuçları, silonun durumu ve güvenlik önlemleri hakkında daha fazla bilgi sağlayabilir.