Denizli Beyağaç'ta Vali Köşger, Kamu Yatırımlarını Yerinde İnceledi.
Denizli Beyağaç'ta gerçekleştirilen temaslar kapsamında Vali Yavuz Selim Köşger, kamu yatırımlarını yerinde gözden geçirdi.
Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, ilçe ziyaretleri programı çerçevesinde Beyağaç’a giderek çeşitli temaslarda bulundu. İlk olarak Beyağaç Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Köşger, Kaymakam Servet Haydari tarafından karşılandı. Kaymakamlık Şeref Defteri’ni imzalayan Vali, ilçenin tarihi ve coğrafi yapısı hakkında detaylı bilgi aldı. Kamu hizmetleri ve devam eden yatırımlara dair brifing alan Vali Köşger, Kaymakamlık personeliyle de sohbet ederek görevlerinde başarılar diledi.
Beyağaç'ın Turizm Potansiyeli
Kaymakamlık ziyaretinin ardından ilçenin turizm potansiyeline dikkat çeken Vali Köşger, Sandras Dağı, Kartal Gölü, Topuklu Yaylası gibi doğal güzellikleri vurguladı. Beyağaç’ın, Yörük-Türkmen kültürünün önemli bir parçası olan Eren Günü Etkinlikleri ile büyük bir turizm destinasyonu olma potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu geleneğin korunması ve ilçenin zenginliklerinin tanıtılması için çalışmalar yapılacağını belirtti.
Vali Köşger, Beyağaç İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü de ziyaret ederek, depreme dayanıklı olmadığı için tahliye edilen hizmet binasının yerine konteynerde sürdürülen hizmetleri inceledi. Birimlerle görüşerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı ve gerekli talimatları verdi.
Belediye Ziyareti ve Projeler
İlçe temasları çerçevesinde Beyağaç Belediyesini de ziyaret eden Vali Köşger, Belediye Başkanı Sezayi Pütün’den ilçede yürütülen alt ve üst yapı projeleri hakkında bilgi aldı. Ziyarette, Beyağaç’a özgü "Kırtıl Çayı" ikram edildi. Ayrıca, ilçedeki krom madeni faaliyetleri ve Muğla il sınırına dair bazı hususlar görüşüldü. Bu süreçte Tapu Kadastro kayıtlarındaki sorunlar da ele alındı ve Vali Köşger, konunun çözümü için gerekli adımların atılacağını belirtti.
Devam eden Beyağaç TOKİ konutları inşaat alanında da incelemelerde bulunan Vali Köşger, projenin ilçenin konut ihtiyacını karşılayacağını ifade etti. 2025 yılında tamamlanması planlanan projede toplam 98 daire yer alıyor.
Mevlit Programı ve Orman Yangınları
Vali Köşger, ayrıca Beyağaç-Eskere Orman İşletme Müdürlüğü’nde, orman yangınlarında şehit olan işçiler için düzenlenen Mevlid-i Şerif Programı’na katıldı. Şehit aileleriyle bir araya gelerek, başsağlığı ve sabır dileklerini iletti. Orman muhafaza memurlarıyla da sohbet eden Vali, orman yangınlarıyla mücadelenin önemine vurgu yaptı ve personele destek dileğinde bulundu.
Vali Köşger, yeni Hükümet Konağı'nın inşası ile ilgili sürecin hızlandırılması talimatını da verdi. Beyağaç Hükümet Konağı’nın inşa edileceği alanda incelemelerde bulunarak, kamu hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Bu yeni bina ile vatandaşların kamu hizmetlerine daha hızlı erişim sağlayacağına dikkat çekti.
Programın son kısmında Beyağaç İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret eden Vali Köşger, ilçedeki asayiş durumu hakkında bilgi aldı ve güvenlik personeline başarılar diledi.