Güncel »

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Ekipleri Yangınlara Karşı 24 Saat Teyakkuzda Bekliyor

Bursa'da orman yangınları riskine karşı Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 24 saat boyunca gözlem yaparak en küçük dumanı bile tespit etmeye çalışıyor. Yüksek noktalarda yer alan gözetleme kulelerinde görevli personel, ormanları sürekli izleyerek olası yangınlara anında müdahale etmek için hazır durumda.

Bursa ilinde, 483 bin hektarlık orman alanını korumak için 32 gözetleme kulesi bulunmaktadır. Bu kulelerden 6'sı kameralarla donatılmış olup, orman yangınlarıyla mücadelede kritik bir rol oynamaktadır. Orman görevlileri, dürbünlerle uzaktaki alanları tararken, teknolojik sistemlerden gelen görüntüleri de takip ederek yangın çıkma ihtimalini en aza indirmeye çalışmaktadır. Ayrıca, Yenişehir Havalimanı’nda konuşlu TB 2 İHA’lar bölgeyi sürekli olarak gözetlemektedir. Kulelerde görev yapan ekip, gün boyunca ormanın sessizliğini dinleyerek zaman geçirmekte, zinde kalmak için spor yapmaktadır. Kendi yemeklerini hazırlayarak kulelere ev ortamını taşımaktadırlar.

Ancak bu kulelerdeki sakinlik, en küçük bir ihbarla birlikte hareketliliğe dönüşmektedir. Görevliler, yemeklerini ve dinlenmelerini geride bırakarak, ekipleri yönlendirmek ve yangınla müdahale başlatmak için hızla harekete geçmektedirler. Yangın henüz küçükken yapılan müdahale, geniş bir alana yayılmasını engellemektedir. Bu gözetleme kuleleri, yalnızca ormanları izlemekle kalmayıp, yangınla mücadelede ilk alarmın verildiği kritik merkezler olarak öne çıkmaktadır.

Bursa'nın 483 bin hektarlık yeşil alanlarını yüksek tepelerden gözetleyen personel, alevleri büyümeden önce tespit etmek amacıyla nöbet tutmaktadır. Dikkatli bakışları, telsizden gelen ilk ihbarlar ve ekiplerin zamanında müdahalesi, binlerce ağacın ve canlıların kurtarılmasında belirleyici bir rol oynamaktadır. Ormanların arasında yükselen bu kuleler, Bursa’nın doğal zenginliğinin korunmasında hayati bir görev üstlenmektedir.

Orman İşletme Müdürlüğünde yaklaşık 15 yıldır görev yaptığını belirten Zikri Tören, "Buradan gözümüzü ormanlarımızdan ayırmıyoruz. En ufak bir dumanı bile hassas bir şekilde değerlendiriyoruz. Dumanın çıktığı noktaya en yakın müdahale araçlarını yönlendiriyoruz" diye konuştu. Yangın işçisi Ömer Faruk Kaplan ise, "Sabah erken saatlerde kalkıp burada spor yapıyoruz. Gündelik yaşantımıza burada devam ediyoruz. Yangın ihtimaline karşı her an teyakkuzda bekliyoruz" şeklinde ifade etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.