Asayiş »

İstanbul Sultanbeyli'de Orman Yasağını İhlal Eden 513 Kişiye Ceza Kesildi

İstanbul Sultanbeyli'de ormanlık alanlarda yasak döneminde piknik yaparken tespit edilen 513 kişiye toplamda 1 milyon 900 bin lira para cezası uygulandı. Emniyet güçleri, drone ile gerçekleştirdiği denetimler sonucu bu kişileri yakaladı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde, ormanlık alanlarda yasak dönemlerinde piknik yapma eylemlerini önlemek amacıyla Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Alınan bilgilere göre, drone ile Aydos, Teferrüç Tepe, Uzundere ve Şalgamlı Devlet Ormanları bölgelerinde hem gündüz hem de gece denetimler gerçekleştirildi.

İstanbul Valiliği'nin 8 Haziran'dan 15 Ekim'e kadar uygulamaya koyduğu orman giriş yasağı, polis tarafından titizlikle takip edildi. Bu süre zarfında tespit edilen piknikçiler, drone görüntüleri aracılığıyla belirlendi. 8 Haziran ile 14 Temmuz tarihleri arasında yapılan denetimlerde, ormanlık alanlarda piknik yapan 513 kişi belirlendi ve tespit edilen bu kişilere motosikletli polis timleri tarafından ceza uygulandı.

Tespit edilen 513 kişiye toplamda 1 milyon 900 bin 665 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, yapılan denetimlerde 2 ruhsatsız tabanca ve 2 kurusıkı tabanca ele geçirildi. Bunun yanı sıra, 6 kişi hakkında "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak" suçlamasıyla işlem yapıldı. Bir şahıs ise "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçlamasıyla adli işleme tabi tutuldu. Emniyet ekipleri, ormanlık alanların korunması ve bu alanlardaki yasakların uygulanması için denetimlerine aralıksız devam etmektedir.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.