Yaşam »

Eskişehir'de Çocuk Evleri Sitesi'nde Aşure Günü Etkinliği Gerçekleşti

Eskişehir'de bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler'e bağlı çocuk evleri sitesi sakinleri, Aşure Günü dolayısıyla özel bir etkinlik düzenledi. Çocuklar, yemek atölyesinde kendi elleriyle aşure hazırlayıp, İl Müdürü Orhan Bayrak ve müdürlük personeline ikram etti.

Eskişehir'deki Çocuk Evleri Sitesi'nde yaşayan çocuklar, Aşure Günü'ne özel bir etkinlik gerçekleştirerek anlamlı bir anı biriktirdi. Kurum bünyesindeki yemek atölyesinde bir araya gelen çocuklar, geleneksel aşureyi usta öğreticilerin gözetiminde hazırlamak için heyecanla çalıştı. Malzemeleri titizlikle seçen çocuklar, bereketin ve paylaşmanın sembolü olan aşureyi kendi elleriyle pişirdi.

Etkinliğin ardından, minikler hazırladıkları aşureleri Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak’a ikram etmek üzere makamına ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında, kendi emekleriyle yaptıkları aşureleri sunarken yaşadıkları mutluluk gözlerinden okunuyordu. Bu anlamlı etkinlik, çocukların sosyal sorumluluk bilincini artırırken, aynı zamanda geleneksel değerlere sahip çıkmalarına da olanak sağladı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.