Siyaset »

Ankara'da Yapılan Toplantıda CHP'nin Yeni Grup Başkanı Faik Öztrak Seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinde yapılan toplantıda, CHP'nin yeni grup başkanı olarak Faik Öztrak belirlendi. Toplantıya katılan milletvekilleri, partinin geleceği hakkında görüş alışverişinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, partinin son siyasi gelişmelerini değerlendirmek amacıyla düzenlendi. Toplantıya davet edilen 44 milletvekilinden 39'u katılım gösterdi. Yaklaşık 3 saat süren oturumda, partinin yaşadığı son gelişmelerin yanı sıra, gelecek dönemde izlenecek yol haritası da ele alındı. Bu süreçte grup yönetimi ile ilgili önemli değerlendirmeler yapıldı ve grup başkanlığı için Faik Öztrak ile Gürsel Erol arasında bir yarış başladı. İlk turda, Gürsel Erol 19, Faik Öztrak ise 18 oy aldı. İkinci turda ise Öztrak 21, Erol 17 oy aldı. İkinci turun ardından Gürsel Erol yarıştan çekilince, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP’nin yeni grup başkanı olarak seçildi.

Toplantının devamında CHP Grup Başkanvekili seçimi için isimlerin ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor. Bu seçim, partinin iç dinamikleri açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.