Güncel »

Tarsus’tan Acı Haber: 5 Kişilik Aile Dalgalara Kapıldı, Sadece 1 Kişi Kurtulabildi

Mersin’in Tarsus ilçesinde serinlemek için denize giren 5 kişilik aile dalgalara kapılarak kayboldu. Ekiplerin ve vatandaşların zamanla yarıştığı arama kurtarma çalışmalarında 4 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 16 yaşındaki bir genç kız ise sağ olarak kurtarıldı.

Olay, Tarsus’a bağlı Kulak Mahallesi sahillerinde akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; baba Savaş Öztürk (42), anne Zehra Öztürk (39), kızları Fatma Öztürk (16), teyze Ceylan Dağşan (30) ve yeğen Halil Öztürk (16) denizde akıntıya kapılarak gözden kayboldu.

Çevredekilerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine bölgeye adeta ekipler yağdı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri koordineli bir arama kurtarma operasyonu başlattı.

16 YAŞINDAKİ FATMA SAĞ KURTARILDI

Arama çalışmaları sırasında çevredeki vatandaşların da desteğiyle sudan çıkarılan 16 yaşındaki Fatma Öztürk, hazırda bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan genç kızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

GECE BOYU SÜREN ARAMALARDA ACI HABER

Ekiplerin yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucunda baba Savaş, anne Zehra ve teyze Ceylan Dağşan’ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Gece boyunca aralıksız sürdürülen arama faaliyetleri neticesinde kayıp olan yeğen Halil Öztürk’ün de cansız bedenine ulaşılarak hastane morguna götürüldü.

Bölgede büyük üzüntüye yol açan feci olay, deniz güvenliği ve akıntılara karşı alınması gereken tedbirleri bir kez daha gündeme getirdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.