Yaşam »

Eskişehir Odunpazarı'nda İki Kardeş Simit Satarak Para Kazanmayı Öğreniyor

Eskişehir Odunpazarı ilçesinde simit satan 8 yaşındaki Nail Eren ve 9 yaşındaki Tenzile Elik, ebeveynlerinin gözetiminde para kazanmanın yollarını öğreniyor.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde, Sümer Mahallesi'nde yaşayan 8 yaşındaki Nail Eren Elik ve 9 yaşındaki kardeşi Tenzile Elik, aileleriyle birlikte dışarıda gezerken simit satıyorlar. Bu süreçte hem para biriktiriyorlar hem de ticaretin inceliklerini öğreniyorlar. Kardeşlerin birlikte simit satarken oluşturdukları renkli görüntüler, çevredeki vatandaşların dikkatini çekiyor. Çocukların babası Beytullah Elik, "Biz çocuklarımıza yol gösteriyoruz. Onların bizim gözetimimizde bir şeyler öğrenmelerini sağlıyoruz. Amacımız, para kazanma ve harcama konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak. Bizleri gören vatandaşlar da çocukların bu çabalarına seviniyor, hoşlarına gidiyor. Simit alan insanlar, çocukları sevindirmek amacıyla alışveriş yapıyor. Biz de çocuklara hayatı buradan göstermeye başlıyoruz. Küçüklükten itibaren bu tür deneyimlerle onları hazırlamak istiyoruz ki, büyüdüklerinde zorluk çekmesinler" şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.