Muş Malazgirt'te Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız için Anma Töreni Gerçekleştirildi
Muş'un Malazgirt ilçesinde, 11 yıl önce PKK'lı teröristlerce şehit edilen Binbaşı Arslan Kulaksız, anma programı ile yad edildi.
Malazgirt Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma programı, şehidin isminin verildiği caddede gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda, Malazgirt İlçe Müftüsü Memet Hakkı Ayhan, şehitler için dua etti. Anma etkinliğinde konuşan Kaymakam Ahmed Tayyib Kahraman, şehitlik mertebesinin önemine vurgu yaparak, "Şehitlik, tesadüfen kazanılan bir durum değildir. Şehitler, her zaman milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecekler" dedi.
Kahraman, yaklaşık bir buçuk ay önce göreve başladığını ve şehit Binbaşı Kulaksız hakkında sürekli sevgi ve saygı dolu sözler duyduğunu ifade etti. Ayrıca Malazgirt'in tarihi önemine dikkat çekerek, "Burası, Sultan Alparslan'ın yurt edindiği, kahramanların diyarıdır. Şehit Binbaşı Kulaksız da vatanı için nasıl fedakarlık yapılacağını gösterdi" şeklinde konuştu.
Törenin ardından, Kaymakam Kahraman ve diğer protokol üyeleri, şehit olduğu noktaya kırmızı güller bırakarak dua etti. Anma etkinliğine, Malazgirt Cumhuriyet Savcısı Kudret Altınbaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erol Sakman, İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Çoban ve çok sayıda vatandaş katıldı.