Bursa'da Yıldırım Bayezid ve Sultan I. Murat Türbeleri'nde Puşideler Yenileniyor
Bursa'da Yıldırım Bayezid ve Sultan I. Murat Hüdavendigar türbelerinde puşidelerin yenileme çalışmaları gerçekleştirildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Bayezid ve Sultan I. Murat Hüdavendigar türbelerinin bakım ve güvenliğini üstlenerek, bu önemli yapılar içerisinde bulunan sanduka puşidelerini yenileme çalışmalarına başladı. Bu kapsamda, Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı'nın öncülüğünde yürütülen projede, yeni puşideler Bursa Olgunlaşma Enstitüsü tarafından özenle hazırlandı. Yıldırım Bayezid Türbesi'nde yer alan 4 küçük hanedan mensubu sanduka puşidesi ile Sultan I. Murat Türbesi'nde bulunan 7 küçük hanedan mensubu sandukanın puşideleri, geleneksel teknikler kullanılarak el dokuması yöntemiyle yenilendi ve yerlerine serildi.
Manevi Mirasın Korunması
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, türbelerdeki puşidelerin yenilenmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bursa'nın manevi ve tarihi mirasını korumak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Bu süreçte, köklü medeniyetimizin izlerini yansıtan puşideleri aslına uygun bir şekilde yenilemekteyiz. Bu, hem ecdadımıza duyduğumuz saygının bir gereği hem de bu değerli mirası gelecek nesillere aktarma sorumluluğumuzun bir parçasıdır. Bursa'nın 'tarih kenti' kimliğini yansıtan türbelerimizi, tarihi ve manevi değerine uygun bir şekilde korumaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.