İstanbul'da Elçin Sangu, Ahbap Derneği'ne 100 bin lira bağış yaptığını açıkladı.
İstanbul'da, oyuncu Elçin Sangu, Ahbap Derneği'ne 100 bin lira bağış yaptığını belirtti. 6 Şubat depremlerinin ardından bu derneğe yardım faaliyetlerine katıldığını ifade eden Sangu, bağışta bulunma nedenlerini de açıkladı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Ahbaplar Suç Örgütü" soruşturması kapsamında ifadesi alınan oyuncu Elçin Sangu, derneğe yaptığı bağışı ve yardım faaliyetlerine katılımını anlattı. Sangu, 6 Şubat depremlerinin ardından Ahbap Derneği'ne gitme kararı aldığını ve burada Haluk Levent ile yüz yüze tanıştığını ifade etti.
Bağış Süreci ve Güven Duygusu
Bağış yaptığı dönemde Ahbap Derneği'nin kamu kurumlarıyla işbirliği içerisinde hareket etmesinin kendisinde güven oluşturduğunu belirten Sangu, "Derneğin merkezinde yardım faaliyetlerine ilişkin birçok masa şeklinde ayrılmış birimler vardı. O dönemde işbirliği yaptığım markaları arayarak ürün olarak ihtiyaç malzemesi verip veremeyeceklerini sordum. Şahsen Ahbap derneğinin IBAN hesabına 100 bin TL bağışta bulundum. Bu IBAN bilgisi valilik tarafından onaylı olduğu için bu hesaba para yatırdım" dedi.
İyi Niyet ve Üzüntü
Soruşturma kapsamında ortaya çıkan iddialar nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getiren Sangu, "Yardımların Haluk Levent tarafından bu şekilde kullanılması sebebiyle iyi niyetimizin kötüye kullanıldığını düşünüyorum. O dönemde bağımsız denetim firmaları tarafından denetim yapılması bana güven verdi. Ayrıca denetim raporlarını gördüm. Haluk Levent'in birçok yetkili ile fotoğraf çektirmesi de kamuoyunda güven oluşturdu" şeklinde konuştu.
Halkın Yardım Duygusu
Sangu, "Yardım faaliyetlerine ilişkin yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bununla birlikte, insanların yardım etme duygusunu kaybedecek olmalarından dolayı üzgünüm. Yaşanan bu olaylar, başkalarının iyi niyetini kötüye kullanmasının önüne geçmek için bir ders olmalıdır" dedi.