Yakup BONCUK

Tarsus’ta Tren Hattı

21. yüzyılda yaşamamıza rağmen Tarsus’ta tren hikayesi devam etmekte. Çünkü tren hattı kenti ortadan ikiye bölmeye devam ediyor..

21. yüzyılda yaşamamıza rağmen Tarsus’ta tren hikayesi devam etmekte.
Çünkü tren hattı kenti ortadan ikiye bölmeye devam ediyor.
Tarsus kentinin tam ortasından geçen tren hattında özellikle yük trenleri geçerken hemzemin geçitlerde yıllardır geçiş engelleniyor.
Olmaz demeyin.
Tren geçerken bazen 15 dakika, bazen 20 dakika bekleyen araç sürücüleri, hemzemin geçitlere alt yada üst geçit yapılmasını istiyor.
Sadece Toros mevkiinde bir adet üst geçit ve Mezarlık bölgesinde bir alt geçit bulunması nedeniyle diğer hemzemin geçitlerde sorun yaşanıyor. Sunay Atilla üstgeçidi sayesinde Toros mevkiinde araçlar bekleme yapmadan üstten geçme imkanı bulurken diğer hemzemin geçitlerde ise bekleme yapılıyor.
Geçen yılda Şehir mezarlığı Kavaklı arasında bir adet alt geçit yapılarak araçların hemzemin geçitte beklemesinin önüne geçilmişti. Ancak kent merkezinde gerek Öğretmenler mahallesi, gerek yeni Hal mevkii, gerekse Fahrettinpaşa, gerek Acil karşısı ve Yeşilyurt hemzemin geçitlerinde hala alt yada üstgeçit olmaması yüzünden tren geçişlerinde bariyel demiri indirilip kara taşıtlarının geçişine izin verilmiyor. Bu hatta çok zaman kazalar meydana gelirken yine Tarsus-Mersin ve Tarsus-Adana arasında güzergah boyunca yine hemzemin geçitlerde araçlar trenlerin geçişini beklemek zorunda kalıyor. Bazen bir yaralı veya hasta götüren ambulans, yada yangın söndürmeye giden itfaiye, yük trenlerinin geçişi sırasında denk geldiğinde uzun süre bekleme yapmak zorunda kalıyor.
Araç sürücüleri ise 21. yüzyılda trenlerin hızlı trene dönüşmesi, alt ve üstgeçitlerle trafiğin rahatlaması gerekirken Tarsus’ta bir iki alt ve üstgeçit dışında en az 5-6 tane daha alt ve üstgeçit yapılmasının gerekli olduğunu belirtiyorlar.
Çağdışı görüntülerin yaşandığı Tarsus’ta Trenlerin geçişi sırasında yaşanan durumdan ve trafik tıkanıklığından bıkan sürücü ve yayalar ise artık yetkililerin bu konuya bir çözüm getirmesini istiyor ve bekliyorlar.
Bizde bekliyoruz.
Ama nafile..

BASIN BAYRAMI
24 Temmuz Basından sansürün kaldırılışının yıldönümü.
Ama günümüzde hala sansür var.

O nedenle nasıl bayram kutlanacaksa bilemiyorum.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.