Hayvan Parkı’nın Yeni Misafirleri; Lemurlar

Çukurova’nın en büyük ve tek hayvan parkı olma özelliğine sahip olan Tarsus Hayvan Parkı yeni misafirlerine kucak açtı. Sevimli Lemurlar hayvan parkının adeta neşe kaynağı haline geldi.

1 / 6
Çukurova’nın en büyük ve tek hayvan parkı olma özelliğine sahip olan Tarsus Hayvan Parkı yeni misafirlerine kucak açtı. Sevimli Lemurlar hayvan parkının adeta neşe kaynağı haline geldi.
2 / 6
Türkiye’nin en doğal hayvan parkı olma özelliği taşıyan ve bünyesinde 75’den fazla hayvan türünü barındıran Tarsus Hayvan Parkı’na yeni bir tür daha eklendi. Dünyada nesli tükenmekte olan hayvanlar listesinde yer alan sevimli Lemurlar, Tarsus Hayvan Parkı’nı kısa sürede benimsedi.
3 / 6
Anavatanı Madagaskar olan, uzun burunlu, uzun kuyruklu, iri ve parlak gözlere sahip halka kuyruk türü Lemurlar Tarsus Hayvan Parkı’na gelen özellikle minik ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.
4 / 6

Doğal ortamlarına en uygun yer: Tarsus Hayvan Parkı

Doğal ortamlarına en uygun yer: Tarsus Hayvan Parkı
Tarsus Hayvan Parkı’nda biyolog olarak görev yapan Altay Atlı, Lemurların Tarsus Hayvan Parkı’na kısa süre içerisinde uyum sağladığından söz ederek, “Lemurların, anavatanları Madagaskar’dır ve dünyanın en sakin hayvanları olarak da bilinirler. Doğal ortamlarına şu anda en uygun yer bizim Tarsus Hayvan Parkımız. Madagaskar’daki iklim koşullarıyla, burasının iklim koşulları birbirlerine çok benzedikleri için geldiklerinde hiç yabancılık çekmediler. Buraya çok çabuk uyum sağladılar” dedi.
5 / 6
Lemurların özellikle çocuklar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten biyolog Altay Atlı, “Tarsus Hayvan Parkımızın en yeni üyeleri şu anda Lemurlar. Ziyaretçiler tarafından çok büyük ilgiyle karşılanıyor ve büyük ilgisini çekiyor. Özellikle küçük ziyaretçilerimizin daha çok ilgisini çekiyor. Büyükler bazen hangi hayvan olduğunu unutup, maymunlarla karıştırıyorlar. Fakat çocuklar Madagaskar çizgi filminden kral olarak da tanıyorlar. Hatta büyüklere bakın Lemur diyerek, çocuklar gösteriyor” şeklinde konuştu.
6 / 6
Lemurların bakım ve beslemelerinin de en iyi şekilde yapıldığını sözlerine ekleyen biyolog Atlı, “Doğal ortamlarına en uyun ortam koşullarını ayarlamaya çalışıyoruz. Ziyaretçilerin onları en iyi şekilde görebilmeleri için burada görev yapıyoruz. Ona göre de ortam koşullarını hazırlıyoruz. Şu andaki alanları da Madagaskar’daki alanlarına göre çok doğal bir ortam. Hem iklim şartı, hem de alan olarak çok elverişli bir yer Tarsus Hayvan Parkı. Burada da hiç sıkıntı yaşamadan çok çabuk adapte oldular” diye belirtti.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”