Yollar Mersin Büyükşehirle Daha Güvenli

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar İlçesi’ni Yenişehir İlçesi’ne bağlayan grup ana yolunda bulunan ve tehlike arz eden büyük ölçekli kireçli kil taşını patlatma yöntemiyle ortadan kaldırarak yol güvenliğini sağladı.

1 / 10
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar İlçesi’ni Yenişehir İlçesi’ne bağlayan grup ana yolunda bulunan ve tehlike arz eden büyük ölçekli kireçli kil taşını patlatma yöntemiyle ortadan kaldırarak yol güvenliğini sağladı.
2 / 10
Büyükşehir Belediyesi merkezin yanı sıra ilçelerde yol güvenliğini sağlama ve genişletme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı Kırsala Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Toroslar ilçesini Yenişehir ilçesine bağlayan grup ana yolunda (Karaisalı, Hamzabeyli, Işıktepe, Çukurkeşlik) ulaşımın daha güvenli hale getirilmesi yönündeki çalışmalar kapsamında Hamzabeyli yolunda tehlike arz eden büyük ölçekli, kireçli kil taşı bloğu tespit edildi.
3 / 10
Vatandaşlardan gelen talepler ve bahse konu bölgede yapılan incelemeler sonrasında, kaya bloğundan kopup yola düşen taşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atabilecek unsurlar oluşturduğu tespit eden ekipler harekete geçti.
4 / 10
Patlatma yöntemiyle ortadan kaldırılması için kaya kütlesine 5 adet 10 metre, 5 adet 12 metre ve 14 adet 15 metrelik delikler açılıp, içlerine anfo, kapsül ve dinamit patlayıcılar yerleştirilerek kontrollü bir patlatma ortamı sağlandı.
5 / 10
Kent merkezinden 7 km uzaklıkta Hamzabeyli mevkiinde yapılan patlatma öncesinde çevrede her türlü güvenlik önlemi alınarak, yol araç trafiğine kapatıldı. Ekipler, patlatma sonrasında oluşan toz bulutunun etkisini yitirmesiyle kaya parçalarını temizlemeyerek, zorlu kış şartlarına girilmeden yolun ikmal edilmesi için devam ediyor.
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti