Olay, 25 Kasım 2014 tarihinde Kepez ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bulunan inşaat halindeki bir binanın bekçi kulübesinde meydana geldi. Yangın sonucunda emekli imam olan ve 2 çocuk babası Şeref Kocabıyık yaşamını yitirmişti. Yangının ardından açılan dosya yıllar sonra yeniden incelendi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Kocabıyık’a ait kayıp cep telefonunun olaydan sonra kullanıldığını tespit etti.
12 yıl aradan sonra yapılan araştırmalar, Kocabıyık’a ait cep telefonunun baz ve HTS kayıtlarının detaylı analiz edilmesiyle birlikte ilerleme kaydetti. Bu kapsamda 5 kişi gözaltına alındı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, cinayetin 12 yıl sonra aydınlatıldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Gözaltına alınan şüpheliler, Cinayet Büro Amirliği’nde ifade işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.
3 şüpheli, adliyeye sevk edilen 5 kişiden İ. H., A. H. ve M. A., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili firari olan R. A.’nın yakalanması için polis ekiplerinin çalışmaları devam etmektedir.