Didim'de Turizm Yatırım Zirvesi Toplantısı Gerçekleştirildi

Didim Ticaret Odası'nın düzenlediği toplantıda, kentteki önemli sorunlar ve projeler değerlendirildi. Milet Antik Kenti ve Apollon Tapınağı'nın UNESCO başvurusu gibi konular görüşüldü. Ayrıca, yeni hastane ve ulaşım projeleri ile ilgili talepler dile getirildi.

Didim'de Turizm Yatırım Zirvesi Toplantısı Gerçekleştirildi
Didim Ticaret Odası'nın düzenlediği toplantıda, kentteki önemli sorunlar ve projeler değerlendirildi. Milet Antik Kenti ve Apollon Tapınağı'nın UNESCO başvurusu gibi konular görüşüldü. Ayrıca, yeni hastane ve ulaşım projeleri ile ilgili talepler dile getirildi.
Google News'te Abone Ol

Didim Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 6. Didim Turizm Yatırım Zirvesi değerlendirme toplantısının mart ayı oturumu, Kaymakam İskender Yönden başkanlığında toplandı. Toplantının açılışında, Milet Antik Kenti, Apollon Tapınağı ve İlyas Bey Camii için yapılan UNESCO başvurusunun süreci ele alındı. Ticaret Odası Strateji Geliştirme Komisyonu Başkanı Ali Hikmet Atilla, başvuru hazırlıkları hakkında detaylı bilgiler verdi ve başvurunun bakanlığa elden teslim edilmesine karar verildi.

Gündemin ikinci maddesinde, GEKA'nın 2015 çağrı dönemi projeleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Didim Ticaret Odası ve DİTAB'ın yürüttüğü proje hazırlıkları sunuldu. Üçüncü maddede ise, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Strateji Komisyonu Üyesi Celal Gümüş, kent estetiği üzerine çatılarla ilgili görüşlerini aktardı. Kaymakam Yönden, bu konunun ayrı bir toplantıda ele alınmasını önerdi.

Son olarak, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, 8. Sanayi ve Ticaret Şurası'nda Didim'in ihtiyaçları hakkında bilgiler verdi. Bu talepler arasında, kurvaziyer gemiler için bir yolcu iskelesi, yeni bir hastane ve üniversite yerleşkesi ihtiyaçları bulunuyor. Ayrıca, Yeniköy ve Akköy üzerinden Didim'e ulaşan yolda yatırım talebi de dile getirildi.

Toplantıda, Aydın İli Oda Borsaları güç birliği toplantısında öne çıkan talepler de ele alındı. Bunlar arasında, Didim'e yakın bir havaalanı yapılması ve demiryolu ağının geliştirilmesi gibi konular yer aldı. Didim Kaymakamı İskender Yönden başkanlığındaki toplantıya, Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım ve diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin