Mersin'de Düzenlenen Otizm Paneline Yoğun İlgi Gösterildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında otizm konulu bir panel düzenledi. Panelde otizmin belirtileri, erken tanı ve özel eğitim konuları ele alındı.

Mersin'de Düzenlenen Otizm Paneline Yoğun İlgi Gösterildi
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında otizm konulu bir panel düzenledi. Panelde otizmin belirtileri, erken tanı ve özel eğitim konuları ele alındı.
Google News'te Abone Ol

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı, 'Dünya Otizm Farkındalık Günü' etkinlikleri çerçevesinde otizm konulu bir panel düzenledi. Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen panelde, Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş ve Meclis üyesi Levent Dölek gibi önemli isimler yer aldı. Ayrıca, Çocuk Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fevziye Toros'un moderatörlük yaptığı panelde, konuşmacılar arasında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kömür, Özel Eğitimci Kürşat Rıfat Aydın ve Uzman Psikolog Nilgün Gizem Goçtü de yer aldı. Panelde, otizmin belirtileri, erken tanının önemi ve otizmli bireylerin eğitimi gibi konular hakkında ailelere bilgi verildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanı Mustafa Saçıkara, otizmli bireylere yönelik özel eğitimin önemine dikkat çekerek, “Onların bizlerden isteği koşulsuz sevgi. Her çocuğumuzun mutlu olmasını istiyoruz” dedi. Etkinlik sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin