İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, otizmli çocuklar bir araya geldi. Kapalı Çarşı alanında toplanan İnegöl Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi, İnegöl Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Ömer Osman Çağlayan Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru eşliğinde Atatürk Anıtı’na doğru yürüdü. Öğrenciler, ellerindeki pankartlarla sessiz bir yürüyüş gerçekleştirirken, otizmle ilgili broşürler dağıtarak vatandaşlara bilgi verdiler.
Yürüyüşün ardından Ali Doğru, otizmin erken teşhis ve müdahale gerektirdiğini vurgulayarak, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin sosyal gelişimlerini desteklemek için çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, otizmli bireylerin toplumla bütünleşmesi için gerekli adımları atmaya devam edeceklerini ifade etti.
Kaymakam Ali Akça'nın Ziyareti
Etkinlik sonrası öğrenciler, Kaymakam Ali Akça’yı ziyaret etti. Kaymakam Akça, otizmli bireylerin gösterdiği hassasiyetin ve bu tür etkinliklerin öneminin altını çizerek, “Sizlerle geçirdiğimiz zamanlar, bizim için de dinlenme anları oluyor. Otizmin rengi mavi ve bu renk çocuklar için özel bir anlam taşıyor” dedi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA