Adana'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı, Türkiye'nin ilk sokak karnavalı olma özelliğini taşıyor. Etkinlikler, şehrin çeşitli noktalarında gerçekleştirildi ve katılımcılara müzik, tiyatro, görsel sanatlar gibi birçok kültürel aktivite sunuldu. Karnavala, geleneksel kebap dağıtımı ile damga vuruldu. Adanalılar, sabah saatlerinden itibaren etkinlik alanlarında bir araya gelerek, portakal çiçeklerinin hoş kokusu eşliğinde karnavalın tadını çıkardılar.
Karnavalın fikir babası Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt'un liderliğinde hayata geçirdiği etkinlik, bu yıl daha da geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Portakal Çiçeği Karnavalı, “Nisan’da Adana’da” sloganıyla beş gün boyunca şehri bayram yerine çevirdi. Etkinlikler arasında kostüm yarışmaları, açık hava resim atölyeleri ve konserler yer aldı. Türkiye’nin ünlü sanatçıları da karnavala renk kattı.
Adana Ticaret Odası'nın düzenlediği kebap dağıtımı ise karnavalın en dikkat çekici anlarından biriydi. Atatürk Caddesi'nden başlayan kortej, Merkez Park'ta son buldu. Dev mangallarda pişirilen kebaplar, 10 bin kişiye ulaştırıldı. Etkinlikte bir ton et kullanıldı ve kebaplar, uygun fiyatla halka sunuldu. Adana Ticaret Odası yetkilileri, bu etkinliğin düzenlenmesinin nedeninin büyük bir izdiham yaşanmaması olduğunu ifade etti.
Ali Haydar Bozkurt, Adana Ticaret Odası'na yapılan kebap dağıtımı organizasyonu için teşekkür etti. Bozkurt, bu karnavalın Adana halkının başarısı olduğunu vurguladı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe de, Adana Kebabı'nın ön planda tutulduğu bu etkinliğin karnavalın gelişmesine katkı sağladığını belirtti.
Karnavala destek veren diğer sivil toplum kuruluşları da etkinliklerde çeşitli ikramlar ve aktiviteler düzenledi. Özel Başkent Okulları, müzik gruplarıyla karnavala katılarak unutulmaz bir konser verdi. Ayrıca, İlk yardım çadırı kurarak sağlık konusunda bilgilendirme yapıldı. Adana'da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Portakal Çiçeği Karnavalı, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin ilgisini çekerek büyük bir başarı sağladı.
Kaynak: Mersin Haber + IHA