Kahramanmaraş'ta Biyoteknik Mücadele Paneli ile 750 Katılımcı Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş'ta düzenlenen biyoteknik mücadele paneline 25 ilden yaklaşık 750 kişi katıldı. Panelde bitki sağlığı ve biyoteknik uygulamalarına dair sunumlar gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş'ta Biyoteknik Mücadele Paneli ile 750 Katılımcı Bir Araya Geldi
Kahramanmaraş'ta düzenlenen biyoteknik mücadele paneline 25 ilden yaklaşık 750 kişi katıldı. Panelde bitki sağlığı ve biyoteknik uygulamalarına dair sunumlar gerçekleştirildi.
Google News'te Abone Ol

Kahramanmaraş Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Saffron Otel'de düzenlenen biyoteknik mücadele paneli, 25 ilden gelen 750 katılımcıyla gerçekleştirildi. Panelde “Bitki Sağlığı Uygulamalarında Biyoteknik Mücadele” ve “Konu Bazlı Biyoteknik Mücadele Uygulamaları” gibi önemli konular ele alındı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, biyoteknik mücadelenin ilaç kullanımını azaltarak daha doğal çözüm yolları sunduğunu belirtti. Ayrıca, bu alanda Kahramanmaraş'ta önemli gelişmelerin yaşanacağını ifade etti. Panelin ikinci gününde katılımcılar Göksun'a giderek bahçe uygulamaları gerçekleştirdi. Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, konuklarla birlikte Adatepe Barajı'nı ziyaret ettikten sonra elma bahçesine geçti. Burada katılımcılara Göksun elması ikram edildi ve uzmanlar tarafından biyoteknik mücadele uygulamaları hakkında bilgi verildi. Vatandaşlar, Adana'nın pilot bölge seçilmesinin ardından Kahramanmaraş'taki uygulamaları destekleyeceklerini ifade etti. Göksun'daki Çardak Mahallesi'nde yapılan uygulamalar, katılımcılar tarafından dikkatle izlendi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin