İstanbul'un Okmeydanı semtinde, yasadışı terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonun polis kameralarına yansıyan görüntüleri basında yer aldı. Görüntülerde, polisin vinç yardımıyla bir binanın dış penceresinden hücre evine girdiği ve bu evin çok sayıda çelik kapı ile levhalarla güçlendirildiği görülüyor.
Operasyon, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirildi. Yapılan operasyonda 26 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerle birlikte 1 adet tabanca, 1 ucu açık kurusıkı tabanca, 1 pompalı av tüfeği, 14 adet av tüfeği fişeği, 8 kuru sıkı fişeği, 1 adet sinyal kesici (jammer) ve çok sayıda dijital malzeme ile örgütsel doküman ele geçirildi.
Soruşturma kapsamında, şüphelilerin değişik tarihlerde korsan gösterilere katıldığı, güvenlik güçlerine ve kamu binalarına molotof kokteyli ile saldırdığı, başkalarını silahla yaraladığı, darp, yağmalama ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi suçlara karıştıkları tespit edildi.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'sinin yaşı küçük, 1'inin İngiltere vatandaşı olduğu belirtildi. Toplamda 7 şüpheli tutuklanırken, 3 şüpheliye adli kontrol kararı verildi ve 6 kişi için yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Geri kalan 10 şüpheli ise serbest bırakıldı.
Kaynak: Mersin Haber + IHA