Manisa'da Eğitim-Bir-Sen Başkanı, Yalova Valisi'nin Görevden Alınmasını İstedi

Manisa'da Eğitim-Bir-Sen'in açıklamasında, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun görevden alınması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, Vali'nin tutumunun kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Manisa'da Eğitim-Bir-Sen Başkanı, Yalova Valisi'nin Görevden Alınmasını İstedi
Manisa'da Eğitim-Bir-Sen'in açıklamasında, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun görevden alınması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, Vali'nin tutumunun kabul edilemez olduğu ifade edildi.
Google News'te Abone Ol

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun görevden alınmasını talep etti. Sofuoğlu, Vali'nin bir öğretmenin kılık kıyafeti nedeniyle öğrencileri önünde azarladığı ve ardından öğretmenin kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Vali Cebiroğlu'nun eğitimcilerin giyimi konusunda karar veremeyeceğini belirten Sofuoğlu, bu tutumun antidemokratik olduğunu ifade etti.

Sofuoğlu, Türkiye’de uzun süredir eğitim çalışanları olarak kamusal alan yalanının sona ermesi için mücadelenin verildiğini kaydetti. Ayrıca, öğretmenlerin serbest kıyafet hakkına sahip olduğu bir ortamda, kamu çalışanlarının giyimine müdahale edilmesinin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Sofuoğlu, antidemokratik düzenlemelerin ve yönetmeliklerin kaldırılması için kararlılıklarının sürdüğünü belirtti.

Sofuoğlu, hükümetin Yalova Valisi’nin tutumunu gözden geçirmesi gerektiğini ifade ederek, sendikanın bu konudaki eleştirilerini daha önce de dile getirdiğini aktardı. Kamu vicdanını yaralayan bu olayın ardından hükümetin gereken adımları atmasını beklediklerini söyledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin