Aydın Nazilli'de Alzheimer Hastalığı Üzerine Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yapılan 'Nazilli Unutmasın' toplantısı, Alzheimer hastalığı hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlendi. Toplantıya katılım oldukça yoğundu.

Aydın Nazilli'de Alzheimer Hastalığı Üzerine Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Aydın'ın Nazilli ilçesinde yapılan 'Nazilli Unutmasın' toplantısı, Alzheimer hastalığı hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlendi. Toplantıya katılım oldukça yoğundu.
Google News'te Abone Ol

Aydın'ın Nazilli ilçesinde gerçekleştirilen 'Nazilli Unutmasın' adlı Alzheimer hastalığı bilgilendirme toplantısı, geniş bir katılımla yapıldı. Toplantıda, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Nöroloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Ali Akyol, Alzheimer hakkında önemli bilgiler paylaştı. Toplantının amacı, Alzheimer hastalığını Nazilli'de tanıtmak ve hastaların tedavi seçeneklerine zamanında ulaşmalarını sağlamak olarak belirlendi.

Ülkemizde ve dünyada yaşlı nüfusun hızla arttığına dikkat çekildi. Türkiye'de demans (bunama) hastalığı, genellikle yaşlılığın doğal bir sonucu olarak görülmekte. Ancak demansların yüzde 10-15'lik kısmı tedavi edilebiliyor. Günümüzde dünya genelinde 44 milyon bunama hastası bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, 2023 yılında 65 yaş üstü nüfus oranının yüzde 10'un üzerine çıkacağı öngörülüyor. Bu artış devam ederse, 2050 yılına gelindiğinde dünya genelinde hasta sayısının 135 milyona ulaşması bekleniyor.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, toplantıda Alzheimer hastalığının toplumsal bir sorun olduğunu vurguladı. Alıcık, "Unutkanlık, çevreyi tanıyamama gibi belirtiler gösteren bu hastalık, hem hastalara hem de ailelerine büyük sorumluluklar yüklemektedir. Nazilli Belediyesi olarak bu konuya duyarlıyız ve çözüm odaklı çalışmalar yapıyoruz. Nazilli Alzheimer Hasta ve Yakınları ile Buluşma ve Danışmanlık Merkezi'ni kurarak, bu alanda hizmet vermeye başladık. 2011 yılından bu yana düzenli olarak sempozyumlar ve bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Alzheimer hastalığında farkındalık oluşturmak istiyoruz" dedi.

Prof. Dr. Ali Akyol, Alzheimer hastalığının belirtilerini de açıkladı. Hastaların başlangıçta hafif unutkanlık yaşayabileceğini belirten Akyol, zamanla unutkanlığın artabileceğini ifade etti. "Eğer bir yaşlı, bildiği yolları bulamıyorsa ya da evin yolunu kaybediyorsa, bu Alzheimer ile ilişkili bulgular olabilir. Unutkanlık, yaşlılıkta normal olarak görülmemelidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin