Kayseri'de ANESİAD Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Kayseri'de ANESİAD Kayseri Şubesi tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda, esnaf, sanayici ve işadamlarının sorunları ele alındı ve çözüm önerileri sunuldu.

Kayseri'de ANESİAD Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
Kayseri'de ANESİAD Kayseri Şubesi tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda, esnaf, sanayici ve işadamlarının sorunları ele alındı ve çözüm önerileri sunuldu.
Google News'te Abone Ol

ANADOLU ESNAF SANAYİCİ VE İŞADAMI DERNEĞİ (ANESİAD) Kayseri Şubesi, tanıtım toplantısını Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan ANESİAD Kayseri Şubesi Başkanı Veysel Tüfekçi, derneğin 2010 yılında Anadolu Platformu'nun sosyal sermayesinden doğduğunu ve 2013 yılında resmi bir statü kazandığını belirtti. Tüfekçi, Kayseri'nin de bu süreçte önemli bir yer edindiğini vurgulayarak, “Şehrimizde 27 Mart 2015 tarihinde 50 üye ile genel kurulumuzu gerçekleştirdik. ANESİAD Kayseri Şubesi olarak, küçük ölçekli işletmelerden büyük ölçekli işletmelere kadar geniş bir ekonomik potansiyeli temsil eden esnaf, sanayici ve işadamlarımızı örgütlemeye başladık.” dedi.

Tüfekçi, küresel sermayenin Anadolu'yu AVM'lerle kuşattığını, bu durumun yerel esnaf ve sanayicilerin rekabet etmesini zorlaştırdığını ifade etti. “Esnaf ve sanayicinin faiz lobisinin vicdanına terk edildiği bir ortamda sürdürülebilir rekabet her geçen gün daha da zorlaşıyor. Yeni Türkiye’nin yerel müteşebbislerin ticaretlerine ne kadar manevra alanı açacağı merak ediliyor. Siyasete bakış açımız ilkeler üzerine kurulu; ehliyet, liyakat ve adalet çerçevesinde değerlendiriyoruz,” şeklinde ekledi.

Toplantıda KOBİ'lerin maliyetlendirme ve vergilendirme konularında sıkıntılar yaşadığını belirten Tüfekçi, “Yurtdışı pazarlar konusunda çalışmalar yapılmalı. İş sağlığı ve işçi güvenliği konularında yeterli bilgiye sahip değiliz. ANESİAD Kayseri Şubesi olarak üyelerimizin sorunlarını çözmek için çalışmalara devam edeceğiz,” dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin