Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Mesleki Teknik Eğitim Merkezi, Afrika'daki ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla anlamlı bir kampanya başlattı. Öğrenciler ve öğretmenler, topladıkları yardımlarla Afrika'da bir su kuyusu açılması ve on adet katarakt ameliyatı için gerekli parayı İHH'nın hesabına yatırdı. Kampanya, yaklaşık bir ay önce başladı.
İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, okulu ziyaret ederek öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti. Akkuş, bir katarakt ameliyatının maliyetinin 200 TL, bir su kuyusunun ise yaklaşık 11 bin TL olduğunu belirtti. Öğrencilerin destekleri için minnettarlığını ifade eden Akkuş, "İHH olarak her zaman mazlumların ve yardıma muhtaç insanların yanındayız." dedi.
Akkuş, Adıyaman İHH'nın bugüne kadar 9 su kuyusu açtığını ve 400'e yakın katarakt ameliyatı gerçekleştirdiğini de sözlerine ekleyerek, yardımların devam edeceğini belirtti.