Ordu Korgan'da Numan Kurtulmuş, Demirtaş'ın Sözlerine Cevap Verdi

Ordu Korgan'da düzenlenen etkinlikte Numan Kurtulmuş, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarına yanıt verdi ve çözüm sürecinin seçimle karıştırılmaması gerektiğini vurguladı.

Ordu Korgan'da Numan Kurtulmuş, Demirtaş'ın Sözlerine Cevap Verdi
Ordu Korgan'da düzenlenen etkinlikte Numan Kurtulmuş, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarına yanıt verdi ve çözüm sürecinin seçimle karıştırılmaması gerektiğini vurguladı.
Google News'te Abone Ol

Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Ordu’nun Korgan ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, partisi barajın altında kalırsa sivil itaatsizlik stratejisi ile muhalefet yapacakları yönündeki sözlerine tepki gösterdi. Kurtulmuş, “Çözüm sürecini seçimle karıştırmamak gerekiyor. İnsanları tehdit altında tutarak seçimlerden sonuç almak fevkalade yanlıştır” ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş, Türkiye'nin demokratik standartlarının yüksek olduğunu ve seçimlerin huzur içinde yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, seçim barajlarının düşürülmesi gerektiğini savunduğunu ve bu konuda geçmişteki çağrılarının hatırlatıldığını da sözlerine ekledi. “Seçimlerden daha önemli olan, Türkiye’deki kanlı dönemin sonlandırılması ve barışın sağlanmasıdır” diyen Kurtulmuş, halkın güvenli bir ortamda oy kullanabilmesi için tüm siyasi partilerin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Kurtulmuş, HDP'nin barajı aşması gerektiğini söyleyerek, “Barajı aşamazsak tufan olur” mantığının yanlış olduğunu ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin