Adıyaman 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde incelemelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Milletvekili Salih Fırat, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adayı İbrahim Halil Fırat ve AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, hastane yöneticilerinden hastanenin güncel durumu hakkında bilgi aldı.
Hastanenin modern yapısıyla bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirten Aydın, taşınma işlemlerinin başladığını ve 400 yataklı hastaneye ek olarak 70 yoğun bakım yatağının da hizmete gireceğini ifade etti.
Aydın, “Poliklinikler, hasta odaları ve servislerin en ince detayları düşünüldü. Beş yıldızlı otel konforundaki hastanemiz, Adıyaman ve çevresi için uzun yıllar hizmet verecek. Yeni hastanemiz açıldığında çevre illere olan hasta sevklerini asgariye indirecektir.” dedi.
Ayrıca, hastanenin 85 bin metrekare kapalı alana sahip olduğu ve maliyetinin yaklaşık 100 milyon TL olduğu belirtildi. Aydın, hastanenin hayırlı olmasını dileyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.
Kaynak: Mersin Haber + IHA