Bozyazı Kanalizasyon Şebekesinin Tamamlanan Kısmı Açıldı

Bozyazı Belediyesi tarafından başlatılan, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarla Bozyazı’nın 107 km’lik kanalizasyon şebekesinin 93 km’si tamamlandı.

24 Haziran 2015 Çarşamba, 13:57
Bozyazı Kanalizasyon Şebekesinin Tamamlanan Kısmı Açıldı
-

50 bin nüfuslu yerleşimin atıklarını taşıyabilecek kapasitede olan kanalizasyon şebekesinin    % 98’i beton ve % 2’lik kısmı da korige boru döşenerek yapılıyor.
 
Kanalizasyon şebekesinin ilk bağlantısı Bozyazı Belediyesi’ne yapıldı. Burada yapılan törende bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, “Öncelikle böyle hayırlı bir hizmetin açılışında sizlerle beraber olmaktan ve bu onuru sizlerle paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Alt yapı hizmeti önemli olduğu kadar zor ve cesaret isteyen bir hizmettir. 1994’te ilk göreve başladığımda Tarsus’un sokakları Bozyazı’dan farklı değildi. Sokaklardan akan atık sular, yavrularımızın sağlığını tehdit ediyordu. O manzarayı gördüğümde hemen devlet hastanesine bir yazı yazdım ve acile gelen hastaların detaylarını öğrendim. Maalesef acile gelen çocukların % 97’si sarılık, tifo ve dizanteri gibi foseptikten kaynaklanan hastalık şikayeti ile geliyordu. Biz de bu sorunu çözmek için kolları sıvadık. Unutmayalım ki  alt yapı oluşturulmadığı zaman üstte yaptığınız her türlü yatırım boşa gider. Özellikle Mersin gibi sıcak iklim kuşağında yer alan kentlerde foseptikler adeta sivrisinek üretim merkezi haline geliyor. Kentleri bunlardan bir an evvel kurtarmak durumundayız” dedi.
 
Başkan Kocamaz, Mersin’in hiçbir ilçesini birbirinden ayırmadıklarını ifade ederek,  “Mersin’i  bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Dolayısıyla sadece ilçelerin değil köylerin de alt yapılarının oluşturulması gerekiyor. Çünkü çevreye zarar verdiğinizde bu işin geri dönüşü yok. Çevreye sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu. İnşallah bizim çektiğimiz çileleri, sıkıntıları bir sonraki nesiller çekmez ve şehirler daha yaşanılabilir hale gelir. Bu anlamda Bozyazı’da yapılan bu önemli kanalizasyon yatırımının yolunu açan Bozyazı Belediye Başkanımız Mehmet Ballı’ya teşekkür ederim. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu kanalizasyonun geriye kalan kısmını tamamlamak için gereken maddi desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.     
 
Öte yandan kanalizasyon şebekesinin açılışından önce Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, daire başkanları ve ilgili müdürlerin katılımı ile Bozyazı'nın genel sorunlarının değerlendirildiği ve yapılan hizmetlerin sunulduğu istişare toplantısı yapıldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı