Muş Merkez'de Biber Hasadı Sıcak Havalarda Zorlu Şartlarda Devam Ediyor

Muş Merkez'de tarım işçileri, 40 dereceye yakın sıcaklıkta biber hasadına devam ediyor. Hasat edilen biberler, Türkiye'nin dört bir yanına sevk ediliyor.

Muş Merkez'de Biber Hasadı Sıcak Havalarda Zorlu Şartlarda Devam Ediyor
Muş Merkez'de tarım işçileri, 40 dereceye yakın sıcaklıkta biber hasadına devam ediyor. Hasat edilen biberler, Türkiye'nin dört bir yanına sevk ediliyor.

Muş Merkez'de, Türkiye'nin en büyük ekilebilir üçüncü ovası olan Muş Ovası'nda, yaz sıcaklıklarının 40 dereceyi bulduğu günlerde tarım işçileri, zorlu hasat mesailerini sürdürüyor. Sabahın erken saatlerinde tarlalara giren üreticiler ve işçiler, Harman köyünde ilkbahar döneminde ekimi yapılan biberlerin hasadını büyük bir özveriyle gerçekleştiriyor.

Gün boyu kavurucu sıcak altında devam eden hasat çalışmalarında, özenle toplanan Muş biberleri boyutlarına göre ayrıştırılarak kasalara yerleştiriliyor. Büyük bir emekle yetiştirilen bu biberler, başta Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki iller olmak üzere İstanbul, Ankara, Bursa ve Türkiye'nin çeşitli noktalarına tır ve kamyonlarla sevk ediliyor. Muş Ovası’nın verimli topraklarında yetişen biberler, bölgenin iklim koşulları sayesinde kendine has lezzetiyle dikkat çekiyor. Gece ve gündüz arasındaki yüksek sıcaklık farkı, ürünlerin aroma ve tadının belirginleşmesine katkıda bulunuyor ve Muş biberi pazarlarda yoğun ilgi görüyor.

Bu yıl verimden memnun olduklarını ifade eden üretici Muhammed Çetin, hasadın önümüzdeki haftalarda da kesintisiz devam edeceğini belirtti. Çetin, "Yaklaşık 15 yıldır babamla birlikte tarım sektöründeyiz. Burada domates, biber, salatalık, patlıcan ve karpuz ekimi yapıyoruz. Yaklaşık iki aylık bir yetiştirme sürecinin ardından bugün biber hasadına başladık. Şu anda ablalarımız tarlada biberleri topluyor. Hasat ettiğimiz biberleri Erzurum, Van, Batman, Bingöl ve Siirt başta olmak üzere birçok ile gönderiyoruz. Güneşin altında çalışmak gerçekten çok zor. Sabah saat 06.00’da başladığımız mesaimiz akşam saatlerine kadar devam ediyor. Ancak gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı sayesinde biberlerimizin tat ve aroması daha farklı oluyor. Bu da ürünlerimizin daha kaliteli ve daha iri olmasını sağlıyor" şeklinde konuştu.

Hasat döneminde sabah erken saatlerden akşam saatlerine kadar tarlalarda çalışarak hem üretime hem de bölge ekonomisine katkı sunduklarını söyleyen tarım işçilerinden Samet Tuncer, "Sabah saat 06.00’da tarlaya geliyoruz, akşam saat 18.00’e kadar güneşin altında çalışıyoruz. Hava çok sıcak olduğu için şapkalarla korunmaya çalışıyoruz ama yine de güneşin altında rahat çalışamıyoruz. Bugün biber hasadı yapıyoruz. Bunun yanında patlıcan ve salatalık da topluyoruz. İşimiz gerçekten çok zor ama çalışmak zorundayız. Geleceğimiz ve ekmeğimizi kazanmak için emek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin