Kocaeli Dilovası'nda 7 işçinin hayatını kaybettiği yangın davasında sanık, ihbarda bulunduğunu açıkladı.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde meydana gelen ve 7 işçinin hayatını kaybetmesine neden olan fabrika yangını davasında, sanık Onay Y., olayla ilgili savunmasında ihbarda bulunduğunu belirtti. Duruşma Kandıra Ceza İnfaz Kurumu'nda yapıldı.

Kocaeli Dilovası'nda 7 işçinin hayatını kaybettiği yangın davasında sanık, ihbarda bulunduğunu açıkladı.
Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde meydana gelen ve 7 işçinin hayatını kaybetmesine neden olan fabrika yangını davasında, sanık Onay Y., olayla ilgili savunmasında ihbarda bulunduğunu belirtti. Duruşma Kandıra Ceza İnfaz Kurumu'nda yapıldı.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, 7 işçinin yaşamını yitirdiği fabrika yangınına ilişkin davanın duruşması, Kandıra Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Duruşmada, "suçluyu kaçırma" suçundan yargılanan sanık Onay Y., olayla ilgili olarak yaptığı savunmada, Oransal kardeşlerle bir eve gittiğini, olayın detaylarını öğrendikten sonra şahısları kendi iradesiyle ihbar ettiğini ifade etti. Onay Y., tutuklu sanıklardan Ali Osman A. ile cezaevinden tanıştığını ve olay günü kendisine ulaşarak, yeğenlerini ağırlayıp ağırlayamayacağını sorduğunu aktardı.

Olay günü, Ali Osman A. ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Haberleri gördün mü?" şeklindeki sorusuna anlam veremediğini belirten Onay Y., İstanbul'da bir şey olup olmadığını kontrol ettiğini, ancak fabrikada kimsenin olmadığını öğrendiğinde durumu fark ettiğini ifade etti. "Ben ihbar ettim, şahısları ben yakalattım" diyen Onay Y., Altay Ali Oransal ile İsmail Oransal'ı saklama konusunda götürmediğini ve onları bir eve götürdüğünü belirtti.

Onay Y., "Arkadaşım Ömer A.'ya mesaj attım, bir ev olduğunu söyledi. Onları oraya götürdüm. Saklanacak bir yer olarak değil, aslında işlek bir yerdi" ifadesini kullandı. Ayrıca, Ali Osman A.'nın kendisine, "Emniyetle irtibat halindeyim, başlarında dur, bir yere dağılmasınlar" dediğini ve bu süreçte vicdanen durumu kabul edemeyeceğini vurguladı. Bu olayın ardından ailesinin kendisiyle görüşmeyi kestiğini de ekledi.

Onay Y., karşılaştığı "kaçırma" iddialarını reddederek, Ali Osman A.'nın kendisine kesinlikle "Emniyete ihbar et" demediğini, kendi iradesiyle ihbarda bulunduğunu açıkladı. Olayın detaylarını öğrendikten 3-4 saat sonra ihbarda bulunduğunu belirten sanık, polise geç haber verdiği iddialarını da yalanladı. "Polise konum atmama rağmen internetim olmadığı için iletişim kopukluğu oldu, kesinlikle oyalamadım" dedi.

Duruşmada başka bir sanık olan Ömer A. da suçlamaları reddederek, hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi ve arkadaşına ev tuttuğu için yargılanmaktan utandığını ifade etti. Olaydan sonra Onay Y. ile olan iletişimini ve yaşananları anlattı. Olayın, 8 Kasım 2025 tarihinde Dilovası Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan bir parfüm dolum tesisinde meydana geldiği belirtildi. Yangın sonucunda 7 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmalar devam etmektedir.

İddianamede, olayla ilgili olarak çeşitli sanıklar hakkında "olası kastla öldürme" ve "nitelikli mala zarar verme" suçlarından cezalar talep edilmiştir. Olayın ardından, sanıklar hakkında cezai süreçlerin devam ettiği ve yargılama sürecinin devam edeceği kaydedildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin