ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, "İran’la bağlantılı Iraklı terörist milis gruplarının önümüzdeki 24-48 saat içinde Bağdat’ın merkezinde saldırılar düzenlemeyi planlayabileceği uyarısında bulunulmuştur. Bu milisler, Irak genelinde ABD vatandaşları ve ABD ile bağlantılı hedeflere karşı geniş çaplı saldırılar gerçekleştirmiştir. Saldırganlar, ABD vatandaşları, şirketleri, üniversiteleri, diplomatik tesisleri, enerji altyapısını, otelleri, havaalanlarını ve ABD ile ilişkilendirildiği düşünülen diğer yerleri, ayrıca Irak kurumlarını ve sivil noktaları hedef alabilir. Terörist milisler, ABD’lileri kaçırmak amacıyla da saldırılar gerçekleştirebilir. Bu nedenle, ABD vatandaşlarının derhal Irak’tan ayrılması gerekmektedir" ifadelerine yer verilmiştir.
Ayrıca, Irak hükümetinin terör saldırılarını engelleyemediği belirtilerek, "İran’la bağlantılı terörist milis grupları, Irak hükümetiyle ilişkili olduklarını iddia edebilir. Bu teröristler, Irak hükümeti çalışanı olduklarını gösteren kimlik belgeleri taşıyabilir. ABD’nin Irak’taki misyonu, Irak’taki ABD vatandaşlarına yardım etmek amacıyla devam ederken, önemli güvenlik riskleri nedeniyle Bağdat’taki Büyükelçiliğe veya Erbil’deki Başkonsolosluğa gelmeyin" şeklinde uyarılar yapılmıştır.
Açıklamanın devamında, ABD vatandaşlarına "Irak’a seyahat etmeyin" uyarısı hatırlatılarak, "Hiçbir sebeple Irak’a seyahat etmeyin. Eğer oradaysanız hemen ayrılın. Irak’ta kalmayı tercih eden ABD vatandaşları önemli bir risk altındadır" denilmiştir.
