Adana'da Şehitler Anma Günü'nde Şehit Aileleri Dua Etti

Adana'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, şehit aileleri kabirleri başında dua ederek karanfil bıraktı.

Adana'da Şehitler Anma Günü'nde Şehit Aileleri Dua Etti
Adana'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, şehit aileleri kabirleri başında dua ederek karanfil bıraktı.

Adana'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü etkinlikleri, Asri Mezarlık Şehitliği’nde gerçekleştirildi. Tören, anıta çelenk bırakılmasıyla başladı. Ardından, saygı duruşunda bulunulup saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından şehit kabirlerine karanfil bırakılmasıyla devam etti.

Özellikle, Diyarbakır Lice’de meydana gelen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Er Kadir Görgülü’nün annesi Bedia Görgülü, "Yine bir bayram geldi ve evladımız yok. Acımız büyük, maalesef. Her zaman evladımı hatırlıyoruz, hiç kalbimizden çıkmıyor" şeklinde duygularını ifade etti.

Şehit yakını Ali Çelik ise, "Allah terörün belasını versin. Allah vatanımızı korusun ve yüceltsin" diyerek hislerini dile getirdi. Düzenlenen programa kent protokolü ve çok sayıda şehit yakını katıldı. Etkinlik, şehitleri anmak ve ailelerine destek olmak amacıyla gerçekleştirildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin