Adana-Mersin Arasında Yolculuk Süresi 25 Dakika Olacak

Vali Su, Hızlı tren projesini anlattı.

14 Aralık 2017 Perşembe, 19:54
Adana-Mersin Arasında Yolculuk Süresi 25 Dakika Olacak
-

Vali Ali İhsan Su, Valiliğimizce organize edilen Devlet Demiryolları yatırım inceleme gezisinde, ilimizde görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcilerine, yapımı devam eden ‘Yenice Lojistik Merkezi’ ve ‘Hızlı Tren’ projeleri hakkında bilgiler verdi.

 
Çok sayıda basın mensubu ile birlikte Mersin Tren Garı’ndan hareket eden ‘Anadolu’ isimli trende, ilk olarak ‘Hızlı Tren’ hattı hakkında açıklamalarda bulunan Vali Ali İhsan Su,  öncelikle Mersin-Adana hattının mevcut şu an ki durumu ile ilgili bilgi vererek,  hattın 67 km uzunluğunda olduğunu ve mevcut trenler ile 110 km hızla gidildiğini,  her gün 15 bin yolcu taşındığını ve yolculuk süresinin 45 dakika sürdüğünü söyledi.


Vali Su: “ Adana-Mersin Arasında Yolculuk Süresi 25 Dakika Olacak”

 
Daha sonra gazetecilere Mersin-Adana Hızlı Tren Hattı projesini anlatan Vali Su, altyapı proje maliyetinin 198 milyon lira olduğunu, çalışmaların yüzde 90 oranında tamamlandığını ve altyapının yıl sonuna kadar tamamen bitirileceğini ifade ederek, Ocak ayında üstyapı ihalesi gerçekleştirileceğini ve üstyapı çalışmalarına hızla başlanacağının bilgisini verdi.
 
Konuşmasının devamında üstyapı içerisinde yapılacak çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Su, üstyapıda yeni terminal binası, hattın rayları, sinyalizasyon, elektrifikasyon vb. işlemleri olduğunu söyleyerek, hat üzerinde alt geçitler üst geçitler yapılacağını ve vatandaşların hem hızlı hem de konforlu seyahat etme imkânına ulaşacaklarını kaydetti. Mersin-Adana Hızlı Tren Hattı güzergâhında hâlihazırda 2 hattın bulunduğuna işaret eden Vali Ali İhsan Su, bu proje ile 2 yeni hızlı tren ray hattının daha döşeneceğini ve proje tamamlandığında saatte 160 ila 200 km hız yapabilen trenler olacağını; bununla birlikte güzergâhın 25 dakikaya düşeceğini ve hat üzerinde ilerleyen süreçte yaklaşık 150 bin yolcu taşınmasının hedeflendiğini ifade etti.
 
Vali Su: “ Mersin Çok Önemli Bir Lojistik Merkeze Kavuşacak”
 
Basın mensupları ile çıktığı yatırım inceleme gezisine  ‘Yenice Lojistik Merkezi’ ile devam eden Vali Ali İhsan Su, ‘Anadolu’ isimli trenin Yenice durağında gazeteciler ile birlikte inerek burada Lojistik Merkez hakkında açıklamalarda bulundu. İlk olarak ilimizde her alanda yatırımlara hızla devam edildiğine değinen Vali Su,  bu yatırımlardan en önemlilerinden birinin ‘Yenice Lojistik Merkezi’ olduğunu belirterek, Mersin’in Türkiye’nin en büyük ikinci konteynır limanına sahip olduğunun altını çizdiği konuşmasında; “Organize Sanayi Bölgeleri var yenilerini ekliyoruz. Üretim var, her türlü imkân var tabi bunların değerlendirilmesi, taşınması lojistik bakımdan çok önemli bir faaliyeti gerektiriyor. Bu çerçevede Devlet Demir Yollarının Yenice’ye inşa ettiği Lojistik Merkezi çalışmaları devam ediyor ve bu proje 2018 in ilk yarısında tamamen bitmiş olacak ”dedi.    
 

Vali Su, Lojistik Merkezi’nin yaklaşık 515 bin metrekare alan olarak hizmet vereceğini ve içerisinde sosyal hizmet binaları, idari binalar, vagon atölyeleri ve gözetleme kulesi inşa edileceğine dikkat çekti.
 

Lojistik Merkezi’nin yaklaşık olarak 100 milyon liralık bir maliyetinin olduğuna ve merkezden hem Orta Doğu’ya hem Uzak Doğu’ya hem de ülkemizin diğer illerine önemli bir lojistik hizmeti sağlanacağının önemine vurgu yapan Vali Ali İhsan Su, Mersin’in önemli bir lojistik merkeze kavuşacağını söyledi.
 

Vali Ali İhsan Su, konuşmasının sonunda ilimize, bölgemize ve ülkemize kazandırmış oldukları önemli yatırımlardan dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a ve Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a tüm Mersinliler adına şükranlarını sundu. 
 
Vali Ali İhsan Su’nun ulusal ve yerel basın temsilcilerine ilimizdeki Devlet Demiryolları yatırımlarını gezerek açıklamalarda bulunduğu yatırım inceleme gezisi, günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”