Adıyaman Belediyesi, yaz mevsiminde artan üvez ve sivrisinek popülasyonuna karşı etkili bir mücadele yürütüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama ekipleri, sıcak hava ve hasat dönemi nedeniyle artan haşerelere karşı kent genelinde planlı bir çalışma yürütüyor.
Üvez ve sivrisinekle yapılan mücadele kapsamında, ULV yöntemiyle gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları özellikle gece saatlerinde yoğunlaştırılıyor. Belediyenin ekipleri, her gece 7 araç ve 7 personelle sahaya çıkarak mahallelerde düzenli ilaçlama işlemleri yapıyor.
Bu çalışmalar doğrultusunda ekipler, iki günde bir aynı mahalleye dönerek periyodik ilaçlama programını sürdürüyor. ULV yöntemiyle yapılan uygulamalar, uçkun haşerelere karşı etkili mücadele sağlamayı hedefliyor. Ancak, rüzgârlı havalarda ilaçlama çalışmalarına ara veriliyor, bu da uygulamanın etkinliğini artırmayı amaçlıyor.
İlaçlama ekipleri, üvez, sivrisinek ve karasineğin üreme alanları arasında yer alan dere yatakları, su akarları, inşaat bodrumları, kazı alanları, sulama havuzları, kuyular ve hayvancılık işletmelerine yoğun mesai harcıyor. Gündüz saatlerinde larva mücadelesi yürüten ekipler, gece saatlerinde ise mahalle genelinde uçkun ilaçlaması gerçekleştiriyor.
Bu sistematik çalışma ile haşere yoğunluğunun kaynağında azaltılması ve vatandaşların yaz aylarını daha sağlıklı bir ortamda geçirmesi hedefleniyor. Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, ilaçlama çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini ifade ederek, "Amacımız, hemşehrilerimizin yaz mevsimini daha sağlıklı, güvenli ve konforlu geçirmesini sağlamaktır," dedi.
Başkan Tutdere, hasat dönemiyle birlikte üvez popülasyonunda artış yaşandığını belirterek, "Ekip sayımızı artırarak sahadaki varlığımızı daha da güçlendirdik. 33 mahallemizin tamamında planlı bir takvim doğrultusunda çalışma yürütüyoruz," şeklinde konuştu.
Gündüz saatlerinde üreme alanlarında larva mücadelesi gerçekleştirirken, gece saatlerinde mahalle genelinde uçkun ilaçlaması yapıldığını belirten Başkan Tutdere, "İhtiyaç duyulan her noktada ekiplerimizle sahada olmaya ve bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.