Alanya'da 15 Yıl Önce Kaybolan Dilek Başbağ İçin Gaiplik Süreci Başlatıldı

Alanya'da 2010 yılında kaybolan zihinsel engelli Dilek Başbağ için ailesinin başvurusu üzerine gaiplik süreci başlatıldı. Dilek Başbağ'ın hayatta olup olmadığına dair bilgisi olanların 6 ay içinde mahkemeye başvurması istendi.

Alanya'da 15 Yıl Önce Kaybolan Dilek Başbağ İçin Gaiplik Süreci Başlatıldı
Alanya'da 2010 yılında kaybolan zihinsel engelli Dilek Başbağ için ailesinin başvurusu üzerine gaiplik süreci başlatıldı. Dilek Başbağ'ın hayatta olup olmadığına dair bilgisi olanların 6 ay içinde mahkemeye başvurması istendi.
Google News'te Abone Ol

Alanya'nın Kızılcaşehir Mahallesi'nde ailesiyle pikniğe giden 26 yaşındaki Dilek Başbağ, 23 Mayıs 2010 tarihinden itibaren kayboldu. O tarihten bu yana yapılan tüm aramalara rağmen kendisinden iz bulunamadı. Kaybolduktan 15 yıl sonra, ailesinin başvurusu üzerine Alanya 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, Dilek Başbağ'ın gaipliğine ilişkin bir ilan yayımladı. İlanla birlikte, Dilek Başbağ'ın hayatta olup olmadığı ya da ölümüne dair bilgisi olan kişilerin, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 6 ay içinde mahkemeye başvurmaları gerektiği belirtildi. Eğer bu süre içinde herhangi bir bilgi ya da başvuru yapılmazsa, Dilek Başbağ hakkında gaiplik kararı verileceği öğrenildi.

Ailenin Umutları Sürüyor

Anne Durdane Başbağ (78), aradan geçen yıllara rağmen umutlarını kaybetmediğini ifade ederek, yaşadığı acıyı dile getirdi. Kızını kaybettiği günden bu yana büyük bir çaresizlik içinde olduğunu belirten anne, "2010 yılında, pazar günü Oba Kızılcaşehir köyünde kızımı kaybettim. O günden sonra bir daha da bulamadık. Ne ölüsünü ne dirisini gören, bilen yok. Ben kızımın bulunmasını istiyorum. Dayanacak gücüm kalmadı" dedi. Durdane Başbağ, yıllar geçse de kızının bulunması için umutla beklediğini ifade etti.

Yetkililere Çağrı

Kaybolduktan sonra köy imamına ve belediyeye anons yaptırdığını söyleyen acılı anne, "Gören bilen çıkmadı. Benim kızım duman mı oldu, buhar mı oldu? Uçup gitti mi?" sözleriyle isyanını dile getirdi. Dilek Başbağ'ın mutlaka gören ya da bilen birilerinin olduğunu düşünen anne Başbağ, "Mutlaka benim kızımı gören bilen var ama söylemiyorlar. Söylemeyenleri vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Yeter ki kızım bulunsun, başka bir şey istemiyorum" diyerek duyduğu çaresizliği ve umudu bir arada paylaştı. Dilek Başbağ'ın durumu, ailesinin ve toplumun gündeminde kalmaya devam ediyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin