Bursa'da, Hisar Kapısı isimli sosyal medya platformunda Sait Şaşmaz'ın yapay zeka ile Almanca'ya çevrilen Müslümanlık anlatımlarını dinleyen iki genç, Ramazan ve bayram sevinçlerini Türk arkadaşlarıyla paylaşmak için Bursa'ya geldi. Edinilen bilgilere göre, bu gençlerden biri, Kuran'ı Almanca tercümesinden okuyarak, bir ay süresince Müslümanlık hakkında derinlemesine bilgi edinmiş. Şehadet getirmek için gerekli olan Kelime-i Şehadeti gizlice öğrenmiş ve yalnız başına bu süreci tamamlamış. Müslüman olma sürecini anlatırken, ailesinin tepkisinden korktuğunu ve bu nedenle ibadetlerini gizli yaptığını belirtti.
İbrahim Danilo Spasojeviç, Müslüman olduktan sonra kimseye söylemediği için destek alamadığını ifade etti. İnternet üzerinden İslamiyet ile ilgili sorularını araştırdığını ve ibadetlerini not aldığını aktardı. İlk başta günde bir defa namaz kılmaya başlamış, zamanla bu sayıyı artırarak beş vakit namaz kılmaya başlamış. Ramazan ayında ilk yurtdışı seyahatini Müslüman bir ülke olan Fas'a gerçekleştirdiğini, ailesine tatile gideceğini söylediğini ancak şüphelendiklerini de dile getirdi. Eşinin de sonradan Müslüman olduğunu ve onun da Türk ailelerle tanışarak İslamiyeti kabul ettiğini belirtti.
İbrahim, Müslüman olduktan sonra hayalinin mübarek beldelere gitmek olduğunu ifade etti. İki yıl sonra Kabe'yi ziyaret etme fırsatı bulduğunu ve umre konusundaki deneyimlerini paylaştı. Bu süreçte kendisi için birçok kapının açıldığını belirtti. Gelecek hayatı hakkında ise kesin bir karar vermediğini, İslamiyet'i yaşanılan bir ülkede çocuklarına uygun şekilde öğretmek istediğini ifade etti. Almanya'da İslamiyet'i merak eden arkadaşlarına da yardımcı olmak istediğini ekledi.
Diğer bir genç olan yazılımcı Kilian Haerter ise, Bursa'daki Hisar Kapısı platformunda çalışarak arkadaşlarıyla İngilizce ve Türkçe sohbetler ettiğini anlattı. İki genç, bayramlaşmak için bir araya gelerek Bursa Hafza Ana Camii'nde cemaatle namaz kıldılar. Camide Avrupa'daki gençlerin İslamiyet ile tanışmaları için dua eden iki genç, çıkışta da dualarını okuyarak Müslümanlıklarını pekiştirdiler.
