Dün Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ege ve Batı Akdeniz kıyıları için toz taşınımı uyarısında bulunmuştu. Sabah saatlerinde etkili olan toz taşınımı, Alanya'da yağmurla birleşince ilçe genelinde araçlar ve açık alanlar kahverengi çamur tabakasıyla kaplandı. Ayrıca yer yer oluşan su birikintilerinin çamur görünümünde olduğu gözlemlendi. Öğle saatlerinde toz taşınımı etkisini kaybetmeye başladı. Sahra’dan gelen toz bulutlarının Alanya semalarındaki etkisi, drone ile havadan görüntülendi. Bu görüntülerde, ilçe üzerinde yoğun bir sis tabakasını andıran toz bulutları dikkat çekti.
Yağmur yerine çamur yağdığına dikkat çeken Enes Ayaz Sipahi (20), “Sabah işe gitmek için kalktığımda böyle bir manzara ile karşılaştım. Afrika’dan geldiğini duydum. Sabah yağmur yerine sanki çamur yağıyordu” şeklinde konuştu.
Manavgat ilçesinde de toz taşınımının yoğunluğu, yağışla birlikte araçların camlarında göze çarptı. Öte yandan toz taşınımının etkisinin yağışla birlikte azalacağı, akşam saatlerinde ise tamamen etkisini yitireceği belirtildi.
