Serik ilçesinin Sarıabalı Mahallesi'nde, Deligözler mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangın, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle, jandarma ekipleri bazı evleri tedbir amaçlı boşalttı. Yangına, Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 22 arasöz, 2 itfaiye aracı, 2 su tankeri, 75 orman işçisi, 10 muhafaza memuru ve 6 teknik personel müdahale etti. Bu yoğun çabalar sonucunda, yangın çevredeki evler ve seralara sıçramadan söndürüldü.
Yangın sırasında jandarma tarafından evinden tahliye edilen 83 yaşındaki Veli Büyükdeligöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Akşam yukarıdan dumanı gördük. Yangının olduğunu fark ettik. Hemen emniyet birimini arayarak yetkililere haber verdik. Hemen gelerek bizi tanıdık birilerinin evine götürdüler. Evi boşaltın dediler. Ben 83 yaşında bir insan evi ne kadar zamanda boşaltır. Yanarsa yansın dedim. Ben daha önce evin etrafını temizlemiştim. Gelen ekiplerin müdahalesi ile söndürüleceğini bildiğim için çok sıkıntım olmadı" ifadelerini kullandı.
Büyükdeligöz, jandarma ile ilgili anılarını da paylaşarak, "Ben jandarmayı gördüğüm zaman vücuduma bir şey olur. Acemi olarak askerliğimi orada bitirdim. Ben devamlı acemi yetiştirdim. Ben çavuştum. Jandarmaları seviyorum. Jandarma hizmet yapar. Hepsine teşekkür ederim" dedi. Bu olay, Antalya'daki orman yangınlarının ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.