Aydın'ın İncirliova ilçesinde terzi çırağı olarak iş hayatına adım atan 68 yaşındaki İhsan Demir, hayatının dönüm noktasını arızalı bir dikiş makinesi ile yaşadı. Terzilik mesleği, hazır giyim ve büyük çaplı konfeksiyonların etkisiyle geride kalınca, İhsan Usta, Aydın’ın tanınmış makine tamircilerinden biri haline geldi. İhsan Demir, "Bazen sorun gibi görünen durumlar, hayırlı sonuçlar doğurabiliyor. Sürekli arızalanan makine sayesinde farklı bir meslek sahibi oldum" şeklinde konuştu.
Çocukluk hayali olan yorgancılığı genç yaşta deneyimleyen İhsan Demir, "Yorgancılık, o zamanların en popüler mesleklerinden biriydi. İlk olarak yorgancılık yapmaya başladım, ardından ustalık gerektiren şapka dikim işlerine yöneldim. Ancak bu işler, teknolojik gelişmelere yenik düştü ve ben de bir marka oluşturarak gömlek üretimine başladım. Dikiş makinelerinin arızaları ile sık sık karşılaştım ve bunları kendim tamir etmeye başladım. Meslektaşlarım, makine tamirimi görünce kendi makinelerini de bana getirmeye başladılar. Böylece terzilikten dikiş makineleri tamirciliğine geçiş yaptım" diyerek yaşadığı değişimi anlattı.
Makineleri tamir etmenin yanı sıra, elektrikli ve elektronik ev aletlerini de onarmaya başladığını ifade eden İhsan Demir, şu anda birçok markanın Aydın'daki yetkili bayisi olarak hizmet vermekte. Ancak, kendi sektörlerinde de en büyük sıkıntının çırak bulamamak olduğunu vurguladı.
