Ataşehir'de 201 Site Ziyaret Edilerek Doğrudan İletişim Kuruldu

Ataşehir ilçesinde 201 siteye yapılan ziyaretlerle vatandaşlarla doğrudan iletişim sağlandı.

Ataşehir'de 201 Site Ziyaret Edilerek Doğrudan İletişim Kuruldu
Ataşehir ilçesinde 201 siteye yapılan ziyaretlerle vatandaşlarla doğrudan iletişim sağlandı.
Google News'te Abone Ol

Ataşehir Belediyesi, vatandaşların belediyeye gelmesini beklemek yerine, aktif bir şekilde siteleri ziyaret ederek onlarla doğrudan iletişim kurmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda, "Sitelerden Sorumlu Koordinatörlük" adı altında bir yapı oluşturuldu. Koordinatörlük, düzenli olarak siteleri ziyaret ediyor ve bu ziyaretler için hangi mahallden başlanacağı belirlenerek randevular alınıyor. Ziyaretler, bazen site yöneticileriyle, bazen de site sakinleriyle gerçekleştiriliyor. Çalışma saatleri dikkate alınarak akşam saatlerinde veya hafta sonları esnek zaman dilimlerinde düzenlenen bu toplantılar, genellikle en az bir saat sürüyor. Ancak sorunların yoğunluğuna bağlı olarak süre 2 - 2,5 saate kadar çıkabiliyor.

Şimdiye kadar gerçekleştirilen ziyaretlerde, Barbaros, Esatpaşa, Fetih, İçerenköy, Küçükbakkalköy, Mustafa Kemal ve Örnek mahalleleri dahil olmak üzere 7 mahallede toplam 26 bin 936 daireyi kapsayan 201 site ziyaret edildi. Diğer 10 mahalledeki site ziyaretleri ise oluşturulan program çerçevesinde devam etmesi planlanıyor. Site toplantılarına katılan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, bu program sayesinde vatandaşlarla doğrudan temas kurarak sorunları yerinde tespit etmeyi, hızlı çözümler üretmeyi ve ilçeyi sakinleriyle birlikte yönetme felsefesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Gerçekleştirilen ziyaretlerde, vatandaşların talepleri ve şikayetleri dinlenerek, elde edilen veriler ‘Çözüm Merkezi’ entegrasyonu sayesinde anında sisteme kaydediliyor. Bu sayede, Ataşehir Belediyesi, ‘Akıllı Belediyecilik’ anlayışıyla hızlı takip ve çözüm sağlıyor. Belediyenin yetki alanındaki sorunlara hızlıca müdahale edilirken, yetki dışındaki konular hakkında vatandaşlara şeffaf bilgilendirme yapılıyor. Bu yöntem, belediyenin pasif kaldığı veya ilgilenmediği yönündeki olumsuz algıların engellenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Programın temel hedefinin, belediye ile siteler arasında sağlıklı bir ilişki ve koordinasyon kurmak olduğuna dikkat çeken Koordinatör Ayten Bağdatlıoğlu Kartal, “Vatandaşlarımızın, kendilerini fark edilmiş ve muhatap alınmış hissettiği, daha huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Ziyaretlerin yanı sıra, sitelerin yöneticilerine özel bir ‘site hattı’ ve bir ‘e-posta grubu’ oluşturulmuş durumda. Site yöneticileri, bu kanallar aracılığıyla bize ulaşarak taleplerini ve şikayetlerini iletebiliyor. Ancak ziyaretler, mevcut sistemlerin ötesinde doğrudan teması hedeflemektedir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin