Bahçelievler'de Düzenlenen Hıdırellez Programında Renkli Görüntüler Oluştu

Bahçelievler Belediyesi, Hıdırellez programını Kuleli Parkı'nda gerçekleştirdi. Etkinlikte vatandaşlar müzik eşliğinde eğlenirken, Başkan Dr. Hakan Bahadır ateş üzerinden atladı.

Bahçelievler'de Düzenlenen Hıdırellez Programında Renkli Görüntüler Oluştu
Bahçelievler Belediyesi, Hıdırellez programını Kuleli Parkı'nda gerçekleştirdi. Etkinlikte vatandaşlar müzik eşliğinde eğlenirken, Başkan Dr. Hakan Bahadır ateş üzerinden atladı.

Bahçelievler Belediyesi'nin düzenlediği Hıdırellez etkinliği, Kuleli Parkı'nda büyük bir katılımla gerçekleşti. Programa Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte, çeşitli müzikler eşliğinde dans eden kalabalık, renkli görüntüler oluşturdu. Açılış konuşmasının ardından Başkan Bahadır, sembolik olarak ateşi yakarak üzerinden atladı ve katılımcılara patlamış mısır ile pamuk şeker dağıttı.

Etkinlikte konuşan Başkan Dr. Hakan Bahadır, "Bugün güzel bir gün. Hava da güzeldi. Hıdırellez, baharın ve umudun müjdecisidir. Kardeşliğin ve bolluğun simgesi. Böyle bir günde hep birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi. Ayrıca, Bahçelievler sakinlerinin geleceğinin daha iyi olması için dua eden Bahadır, "Hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler dilerim. Bu dileklerimi sadece Bahçelievler’e değil, tüm İstanbul’a, Türkiye’ye ve Müslüman alemine iletiyorum. Kültürümüzde bu dilekler tüm insanlara yöneliktir" ifadelerini kullandı.

Bahadır, yedi yıldır Bahçelievler Belediyesi'nin komşularına hizmet için 7/24 çalıştıklarını belirterek, "Önemli olan, yüzlerdeki sıkıntıları giderebilmektir. Bir belediye başkanının en önemli isteği, komşularının mutlu olmasıdır" şeklinde konuştu.

Hıdırellez’in Orta Asya ve Balkanlar'da kutlandığını ifade eden Bahadır, Anadolu'da da bu geleneğin yaşatıldığını vurguladı. "Her ırk ve mezhep bu bayramı kutluyor. Hiçbir komşumuzu ayırmadan, Alevi veya Sünni ayrımı yapmadan burada bir aradayız" dedi.

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Hilal Çolak, "Bahçelievler Belediyesi'nin birçok etkinliği var. Hepsine katılmaya çalışıyoruz. Kız kardeşim, kızım ve yeğenim ile buraya geldim" dedi. Hilal Çolak'ın kızı Feyzanur Çolak ise, "Burası çok güzel ve eğlenceli. Çok fazla aktivite var" şeklinde düşüncelerini paylaştı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin