Bayburt'ta Yapılan Törende Bakan Güler Terörsüz Türkiye Hedefini Vurguladı

Bayburt'ta düzenlenen Kurtuluş Töreni'nde konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, terörle mücadelede elde edilen başarıları ve terörsüz Türkiye hedefini dile getirdi.

Bayburt'ta Yapılan Törende Bakan Güler Terörsüz Türkiye Hedefini Vurguladı
Bayburt'ta düzenlenen Kurtuluş Töreni'nde konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, terörle mücadelede elde edilen başarıları ve terörsüz Türkiye hedefini dile getirdi.
Google News'te Abone Ol

Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 108’inci yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen 21 Şubat Kurtuluş Töreni’nde konuşma yapan Bakan Güler, yürütülen operasyonlar sayesinde terörle mücadelede önemli başarılar elde edildiğini vurguladı. "Çok şükür terör örgütü artık silah bırakma noktasına getirildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya konulan güçlü devlet iradesiyle terörsüz Türkiye hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni ve Tarihi Bir Dönem Başlıyor

Bakan Güler, Türkiye ve bölge açısından yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Artık hem ülkemiz hem de bölgemiz için yeni ve tarihi bir sayfa açılmıştır. Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek ve daha müreffeh bir geleceğe ulaşmak içindir" dedi.

Bayburt’ta Gelişim ve Atılımlar

Memleketi Bayburt’ta olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Güler, kentin son yıllarda önemli gelişim kaydettiğini dile getirdi. "Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda Bayburt da yeni bir atılım dönemine girmiştir. Devletimizin yaptığı yatırımlarla şehrimizin çehresi değişmekte, hemşehrilerimizin yaşam kalitesi her geçen gün artmaktadır" şeklinde konuştu.

Havalimanı ile Erişilebilirlik Artacak

Bayburt Havalimanı’nın tamamlanmasıyla kentin daha canlı bir yapıya kavuşacağını belirten Bakan Güler, "Şüphesiz havalimanının tamamlanmasından sonra Bayburt artık daha erişilebilir, daha hareketli ve daha canlı bir şehir olacaktır" ifadelerini kullandı.

Birlik ve Beraberlik Mesajı

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları da veren Bakan Güler, Bayburtluların bu tarihi süreçte güçlü Türkiye hedefine destek vereceğine inandığını belirtti. Güler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitleri rahmet ve minnetle anarak, Bayburt’un kurtuluşunun 108’inci yıl dönümünü kutladı.

Kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen törende Bayburt barları oynandı, şiirler okundu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Bayburt Valisi Mustafa Eldivan tarafından verildi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Salih Ayhan, il protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katıldığı kutlamalar, düşman işgalini konu alan tiyatro oyununun sahnelenmesi ve resmi geçit töreniyle sona erdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin