Ankara'da ODTÜ Öğrencilerine ve Araştırmacılarına 4,8 Milyar Lira Destek Sağlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ODTÜ’deki 10 bin 600 öğrenci ve araştırmacıya yaklaşık 4,8 milyar lira destek verdiklerini açıkladı.

Ankara'da ODTÜ Öğrencilerine ve Araştırmacılarına 4,8 Milyar Lira Destek Sağlandı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ODTÜ’deki 10 bin 600 öğrenci ve araştırmacıya yaklaşık 4,8 milyar lira destek verdiklerini açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde açılan Milli Teknoloji Atölyesi’nin açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, ODTÜ’nün Türkiye’nin bilim temelli kalkınma sürecinde önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Kacır, ODTÜ’nün gençlere, ülkeye ve Türk milletine katkı sağlayacak projelerin hayata geçirileceğini ifade etti. Bu bağlamda, “İnsanoğlu tarih boyunca çevresini anlamlandırma çabası içinde olmuştur. Bilim, insanlığın en güçlü ilerleme araçlarından biridir” dedi.

Bakan Kacır, bilim insanlarının himaye edildiği milletlerin tarihin akışını etkilediğine dikkat çekti. Bu bağlamda, Türkiye’nin yapay zekadan biyoteknolojiye kadar birçok alanda nitelikli insan kaynağı yetiştirdiğini belirtti. Kacır, “Türkiye kaynaklı yıllık bilimsel yayın sayısını 9 binden 52 bine yükselttik. Dünya genelinde en fazla bilimsel yayın üreten ülkeler arasında 14’üncü sıradayız” diye konuştu. Yerli patent başvurularında da Türkiye’nin 10’uncu sırada olduğunu belirten Kacır, kadının buluşçular arasında dünya birinciliği elde ettiğini vurguladı.

Kacır, 2002 yılından bu yana ODTÜ’ye verilen 4,8 milyar lira destekle, üniversiteler ile sanayi arasındaki sinerjinin artırılmasına yönelik adımlar attıklarını kaydetti. Bugün 114 teknoparkın bulunduğuna dikkat çeken Kacır, bu teknoparkların nitelikli Ar-Ge çalışmalarına ev sahipliği yaptığını belirtti. Bakan Kacır, “Milletimizin 60 yıllık yerli ve milli otomobil özlemini Togg ile gerçeğe dönüştürdük” dedi.

ODTÜ Rektörü Ahmet Yozgatlıgil, Milli Teknoloji Atölyesi’nin açılışı ile birlikte projelerin hayata geçirileceği bir ortam sağlandığını ifade etti. Yozgatlıgil, "Burada Ay yüzeyinde görev yapacak roverlar üretiliyor" dedi. Programa Bakan Kacır’ın yanı sıra Ankara Valisi Vasip Şahin, TÜBİTAK Başkanı Orhan Aydın ve ODTÜ akademisyenleri katıldı. Tören sonunda Rektör Yozgatlıgil, Bakan Kacır’a plaket takdim etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin