Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki sahil bölgesinde yer alan balon atış alanında yaşanan olayda, edinilen bilgilere göre akşam saatlerinde atış alanında görevli olan şahıs, havalı tüfeğin şarjörünü doldururken silahın yanlışlıkla ateş aldığı iddia edildi. Bu sırada alandan geçmekte olan M.Ç. (27), vücuduna isabet eden saçmalarla ağır yaralandı.
Olayın hemen ardından, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekipleri hızlı bir şekilde olay yerine intikal etti. Yaralıya burada ilk müdahale yapıldıktan sonra, Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan incelemelerde M.Ç.’nin karaciğer ve bağırsak bölgesinde ciddi hasar oluştuğu ve hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
Olayın ardından, atış alanında görevli olan şahıs gözaltına alındı ve kazayla ilgili detaylı bir inceleme başlatıldı. Yetkililer, olayın neden meydana geldiğini belirlemek amacıyla geniş çaplı bir araştırma yürütmektedir.
