Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje, Serdar Mahallesi’nde Muteber Sokak ile Pasinler Caddesi arasında kalan 700 metrelik yolu yeniden düzenleme amacını taşımaktadır. Mevcut durumda tek gidiş-gelişli olan yol, 20 metrelik imar genişliğine uygun şekilde çift şeritli (2x2) bölünmüş yola dönüşmektedir. Ekipler, yol genişletme ve altyapı oluşturma faaliyetleri çerçevesinde kazı çalışmalarını yoğunlaştırmayı sürdürmektedir. Ayrıca, Pasinler Caddesi yönünde güvenliği artırmak amacıyla 150 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde taş istinat duvarı inşa edilmiştir. Kazı ve alt temel imalatlarının tamamlanmasının ardından güzergaha asfalt serimi gerçekleştirilecektir.
Otobüs durakları ve yaya yolları yenilenecek.
Yol genişletme çalışmalarının yanı sıra, güzergah üzerindeki toplu taşıma altyapısı da iyileştirilecektir. Bu kapsamda caddeye iki yeni otobüs durak kabini yerleştirilmesi planlanmaktadır.
Asfalt seriminin ardından yatay ve düşey trafik işaretlemeleri yapılacak, engelli bireylerin kullanımına uygun erişilebilir yaya yolları oluşturulacak, ayrıca refüj düzenlemesi ve dekoratif aydınlatma çalışmaları gerçekleştirilecektir.
2022 yılında tamamlanan birinci etap çalışmalarının ardından, ikinci etabın da bitirilmesiyle yolun Başiskele Belediyesi yönündeki mevcut çift şeritli ağla entegre edilmesi ve bölgedeki araç geçiş kapasitesinin artırılması hedeflenmektedir.