Başkan Dutlulu, Manisa'nın su sorununu çözmek için önemli adımlar attıklarını vurgulayarak, 2025 yılı itibarıyla gerçekleştirilen altyapı projeleri hakkında bilgiler verdi. Edinilen bilgilere göre, 251 kilometre içme suyu hattı döşendi ve 115 yeni sondaj kuyusu açıldı. Ayrıca, Doğu isale hattı projesine yapılan yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla Manisa’nın su güvenliğinin 2060 yılına kadar garanti altına alınacağı belirtildi. Bu süreçte kendi imalatları sayesinde 47 milyon lira tasarruf sağlandığı ifade edildi.
Başkan Dutlulu, şehir merkezlerinde alternatif su kaynakları için de çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, "Şehirlerimiz susuz kalmasın diye gelecek yazın önlemlerini şimdiden alıyoruz. Tüm ilçelerimizde yedek kuyular açarak kısa vadeli su sorunlarının yaşanmasının önüne geçeceğiz" şeklinde konuştu. Ayrıca, kırsal mahallelerde de sondaj çalışmalarının devam ettiğini ve Devlet Su İşleri (DSİ) ile alternatif su projeleri üzerinde çalışmalara hız verdiklerini aktardı.
Üstyapı Çalışmaları ve Kırsal Desteklemeler
Başkan Dutlulu, 2025 yılı hedefleri arasında yer alan 700 kilometre sathi kaplama hedefinin çoktan aşıldığını belirtti. Şehir merkezinde ve ilçelerde 75 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Dutlulu, kırsal kalkınma faaliyetlerine 180 milyon lira destek verdiklerini kaydetti. Bu bağlamda, bin 906 üreticiye 525 bin kilogram tohum ve binlerce litre sıvı gübre desteği sağlandığı bilgisi verildi. Ayrıca, süt kooperatiflerine soğutma tankı desteği sunulduğu ve Kula ile Gördes’te yüzde 100 hibeli buzağı büyütme setlerinin dağıtıldığı aktarıldı.
Başkan Dutlulu, kadın üreticilere de yüzde 100 hibeli kovanlar ve ekipmanlar dağıtıldığını belirtti. Çiftçilerin ilaçlama ve yangınla mücadele yeteneklerini artırmak adına 137 taral tesisi kurduklarını, 11 Kent Lokantası, 14 Halk Mandıra ve 63 Halk Ekmek noktası ile temel gıdanın ulaşılabilir hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca, 11 bin annemizin Anne Kart ile ücretsiz ulaşım imkanından faydalandığını ve 15 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldığını aktardı.
Otopark ve Kültür Merkezi Projeleri
2026 yılı için önemli projelerin hazırlandığını dile getiren Başkan Dutlulu, Manisa Lisesi altına inşa edilecek büyük bir otopark projesinin ihale aşamasına geçeceğini belirtti. Turgutlu Ergenekon Kavşağı ve Akhisar Ay-yıldızlı kavşağı için de ihale süreçlerinin başlayacağı açıklandı. Ayrıca, eski 5M alanında alışveriş dükkanları ve konutların yer alacağı Ferdi Zeyrek Kültür Merkezi projesinin ihalesinin de bu aylarda gerçekleştirileceği ifade edildi. Başkan Dutlulu, “Dolu dolu bir yıl geçirdik ama 2026 bizim için daha yoğun geçecek. Manisa’ya hak ettiği hizmeti inşallah getireceğiz” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.
Son olarak, meclis toplantısında 2026 yılında görev yapacak denetim komisyonu üyelerinin seçimleri gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ozan Kıvrak, Tamer Aluş ve Elif Sümeyye Duygulu, AK Parti’den Berk Mersinli, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Hakan Yünlü, denetim komisyonu üyeleri olarak belirlendi.