Karacabey'de Başkan Karabatı, Depremlerin Yıl Dönümünde Afet Hazırlıklarını Vurguladı

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3. yıl dönümünde, deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini belirterek, ilçe genelinde yürütülen hazırlık çalışmalarını aktardı. Bina envanteri, toplanma alanları ve afet eğitimleri ile Karacabey'in daha dirençli hale getirildiğini ifade etti.

Karacabey'de Başkan Karabatı, Depremlerin Yıl Dönümünde Afet Hazırlıklarını Vurguladı
Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3. yıl dönümünde, deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini belirterek, ilçe genelinde yürütülen hazırlık çalışmalarını aktardı. Bina envanteri, toplanma alanları ve afet eğitimleri ile Karacabey'in daha dirençli hale getirildiğini ifade etti.
Google News'te Abone Ol

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve Türkiye’yi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu. Başkan Karabatı, deprem gerçeğinin her zaman göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayarak, Karacabey Belediyesi’nin muhtemel afetlere karşı hazırlık çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini söyledi. Ayrıca, bu yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşları saygı ve rahmetle anarak, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Karacabey Belediyesi bünyesindeki Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü’nün aktif çalışmaları hakkında bilgi veren Karabatı, geçmişte yaşanan acı tecrübelerden çıkarılan derslerin önemine değindi. Muhtemel afetlere karşı hazırlık ve müdahale kapasitesini artırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Karabatı, bu kapsamda ilçe genelinde riskli bölgelerin tespit edilmesi, önleyici tedbirlerin alınması, afet tatbikatları ve bilgilendirme eğitimleriyle vatandaşların afet farkındalığının artırılması gibi faaliyetlerin gerçekleştirildiğini ifade etti. Bu çalışmalarla, can ve mal kaybının en aza indirilmesi, vatandaşların güvenliğinin sağlanması ve müdahale süreçlerinin etkin yönetilmesi hedefleniyor.

Bina envanteri çalışmaları, depremin etkilerini azaltmak amacıyla hızla devam etmektedir. Karabatı, göreve gelir gelmez kurulan Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü ile önemli bir adım atıldığını vurgulayarak, Karacabey’deki yapı stokuna yönelik bina envanteri çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Bu çalışmalar, binaların deprem, sel ve yangın gibi afetlere karşı dayanıklılık durumlarının analiz edilmesini kapsıyor. Binaların mevcut yapısal özelliklerinin belgelenmesi ve risk seviyelerinin belirlenmesi ile ilgili raporlar hazırlanarak, binaların güçlendirilmesi ya da yenilenmesine yönelik planlamalar yapılacak.

Ayrıca, Karacabey Afet Müdürlüğü’nün ekipman kapasitesinin artırılması da planlanıyor. Bu sayede, afet anlarında daha hızlı ve etkili müdahale sağlanması bekleniyor.

Başkan Karabatı, "Deprem ülkemizin ve Karacabey’in bir gerçeği" diyerek, vatandaşların güvenli bir şekilde toplanabileceği alanlara ilişkin güncel listeyi paylaştı. Bu konuda, "Günlük hayatımızı sürdürürken bir anda deprem olabileceği gerçeğini unutmamalıyız. Karacabey Belediyesi olarak bu bilinçle hareket ediyoruz." dedi. Belediyenin arama kurtarma ekipleri hazır durumda olup, doğal afet ve acil durum toplanma alanlarının en doğru yerlerde belirlenmesi için çalışmalar devam etmektedir.

Karacabey’deki 34 toplanma alanı, deprem risk haritası ve mahallelerin nüfus yoğunluğu dikkate alınarak güncellenmiştir. Bu alanlar arasında Canbalı Mahallesi, Emirsultan Mahallesi, Esentepe Mahallesi, Garipçe Abdullahpaşa Mahallesi, Gazi Mahallesi, Hamidiye / Mahmuriyet Mahallesi, Karacaahmet Yenice Mahallesi, Mecidiye Mahallesi, Selimiye / Hüdavendigar Mahallesi, Sırabademler Mahallesi, Tabaklar Mahallesi, Tavşanlı Mahallesi, Yeni Mahalle, Saadet Mahallesi, Nasrettin Mahallesi, Drama Mahallesi ve Bayramdere Mahallesi gibi yerler bulunmaktadır.

Sonuç olarak, Başkan Karabatı tüm vatandaşları afet bilincini artırmaya, risklere karşı hazırlıklı olmaya ve afet anlarında dayanışma içinde hareket etmeye davet etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin